Jótékony pálmások

Kedves Olvasó! A Pálmások Szövetsége ezúton is köszöni azok eszmei támogatását, akik – követve a képviselő-testületi üléseket, – megérezték, megérzik városunknak, lakóinak jobbat akaró szándékunkat.
De Advent van. Ma, amikor e sorokat írom, városunkban és szerte az országban éppen aranyos gyermekek, unokák – nekünk is van három tüneményes, egyben csibészke unokánk, – milliói várják a Karácsonyt és már „túl vannak” a pityergős, esetleg megszeppent, vagy az éppen bátor, vagány, magabiztos találkozáson a Mikulással.

Legalább Advent idejére felfüggeszthetnék a politikusok és az őket szolgai módon kiszolgáló média a politikai mesterkedést. De….?!
Mi azért is gondoljunk a Mikulásra, a közelgő Karácsonyra! Higgyük, hogy az emberi szív melege, a bármely szerény, de önzetlen adomány a rászorulóknak többet ér minden másnál.
Mi pálmások ezt valljuk, ezt vallottuk egész évben.
Ennek jegyében kezdeményeztünk három véradást; áprilisban, szeptemberben és most decemberben. Több mint száz embert tudtunk megszólítani, akik közül 89-en sikeresen adhattak vért. Köszönjük mindenkinek, aki felhívásunkra eljött vért adni, karját nyújtotta és ezzel embertársaink egészségéért, életének megmentéséért adta vérét.

Minden évben adományozunk is Advent idején rászorulóknak. Idén a Rákóczi utcai Óvoda közreműködésével választottunk két olyan családot, akiknek a karácsonyát szerény, de őszinte, segítő szívvel adott ajándékainkkal, remélhetőleg boldogabbá tehettünk. Köszönjük az óvónők segítő közreműködését.
Jártunk a minap egy kertvárosi otthonban, ahol édesapját novemberben elveszítő óvodás kislánynak vittünk főzőcskéző és bevásárlós játék készleteket és egy kis déligyümölcs csomagot. Mint a fotón látható, sikerült kitalálni, minek örülne nagyon.
A másik család, ahol jártunk, a Kossuth utca egyik tízemeletes épületében él. Öt kisgyermekük van, a picitől a kicsiig. Úgy láttuk, hogy telitalálat volt a jövőre iskolás nagyobb fiúnak a Betű-szó játék, és a kisebbeknek a szerviz autó, a családnak pedig a turmix gép és a déligyümölcs csomag.
Ezek az adventi jótékonysági akcióink hagyományosak már, hiszen kilencedik éve adunk Mikulásra, Karácsonyra ajándékokat. Ennek lehetőségeit a Pálmások Szövetsége tagjainak önzetlen agyagi felajánlásai teszik lehetővé. Mi nem tartunk városi gyűjtést, nekünk nincsenek a városi költségvetésből jövő forintjaink. Tagjaink és szimpatizánsaink segítségével, szerényen, de meleg szívvel igyekszünk segíteni, boldogabbá tenni az ünnepeket és a hétköznapokat.
Aki szívesen csatlakozna akár véradó, akár jótékonysági akciónkhoz, jó szívvel várjuk és megköszönjük.
Boldog Karácsonyt és Békés, Eredményes Új Évet, Jó Egészséget Kívánunk Minden Kedves Embertársunknak!

Horváth István
a Pálmások Szövetsége elnöke

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.