Az ünnepek között is szükség van rájuk… – Idei elismerések sokszoros véradóknak

Szentesen a Véradók napja (minden évben november 27.) alkalmából december 6-án tartottak ünnepséget a Megyeházán. A szervezők, a Vöröskereszt területi vezetősége, a kórház Vérellátó Osztálya, valamint az „Együtt a Véradókért Szentesen” Alapítvány ez alkalommal köszöntötte mindazokat, akik már legalább 50 alkalommal segítették véradásukkal a térség rászoruló betegeit. A rendezvényre 110 véradó kapott meghívást.

A legtöbbször, 120-szor Sebők Ferenc János szentesi véradó nyújtotta a karját, és vehette át ezúttal egyedüliként az elismerést. 110-szeres véradásért köszöntötték Bagi István szentesi, Nagy Tivadar nagymágocsi, Paczuk Ferenc eperjesi, Gulyás-Tóth István fábiánsebestyéni véradót. Kereken 100 alkalommal segítettek Czakó József és Gubisi Zoltán Márton szentesi véradók. A hölgyek között 80-szoros véradóként a szentesi Kádárné Kovács Katalin részesülhetett elismerésben.

Dr. Szekeres Veronika régióigazgató főorvos szólt a megjelentekhez.

A megjelenteket Molnár Gyula, a MVK Szentesi Területi elnöke, alapítványi elnök köszöntötte. Felidézte a kezdeteket, amikor néhányan, Ludányi István, Agócsné Erzsike, Vajdáné Erzsike, dr. Kispál Mihály helyi cégvezetőkkel közösen útjára indították az ”Együtt a Véradókért Szentesen” Alapítványt, amelynek hozadékából, valamint a felajánlott 1%-okból minden évben köszönetet mondhatnak a sokszoros véradóknak. Ebben az évben 500 ezer forintot osztottak szét rendszeres véradóik között. Persze ilyenkor nem csak a véradókra, a véradásokat szervezőkre is gondolnak.

Dr. Molnár Gyula elnök köszöntője.

Szirbik Imre polgármester is köszöntötte az ünnepelteket. Hangsúlyozta, hogy mindenkor megbecsülendő az öröm és emberi tartás, amikor adunk valaki másnak, ez esetben egy ismeretlen másik ember számára a gyógyulás, az élet reményét, vagy egy új életet segítünk azzal, hogy – legyőzve a pillanatnyi fájdalmat – a vérünket adjuk. Köszönetét fejezte ki a példamutatásért minden véradónak, véradást szervezőnek és a vérellátó munkatársainak.

Vajdáné Erzsike néni köszöntése.

Dr. Szekeres Veronika régióigazgató főorvos örömét fejezte ki, hogy egyre több fiatalt sikerül megnyerni a véradó mozgalom számára. Felhívta a figyelmet arra, hogy az ünnepek előtt kiemelten szükséges, hogy elégséges friss vérkészítménnyel rendelkezzenek a kórházak. Kérte, aki megteheti, vegyen részt az év végi véradásokon is. Azt mondta, igazi ünnep a betegek számára minden nap az, ha számíthatnak a névtelen véradókra, ők nap, mint nap ünneplik az önkéntes segítségnek ezt a módját.

Sokszoros véradók egy csoportja.

Elismerést kapott véradás szervezésért Vajda Józsefné, Agócs Lászlóné, Samu Katalin, Szécsényi Ferenc, valamint a Vérellátó munkatársa, Radványi Márta is.

Rendkívüli véradásra hívják a rendszeres és új véradókat a szentesi Vérellátóba december 21-én (pénteken) 07.30- 12.00, 27-én (csütörtökön) 08.00- 17.00, 28-án (pénteken) 07.30- 12.00 óra között.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.