Egy hétvége, két megye, három helyszín – Mozgásban a „A mozgás legyen a gyógyszered” program

Komolyan veszi a programja címét a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság a Dél-Alföldi Gyógy- és Termálfürdők Közhasznú Egyesület. A hétvégén Gyulán, Szarvason és Szegeden egyaránt jelen lesz a már több mint háromezer résztvevőt megmozgató, rekreációs rendezvény. Az életviteli tanácsokat, orvosi vizsgálatot és egészségfejlesztő mozgásformákat népszerűsítő program minden érdeklődő számára ingyenes.

A Dél-Alföld 24 fürdőjében elérhető egészségszolgáltatásokat fürdőzés közben vehetik igénybe a látogatók. Ezúttal a gyulai Hotel Hőforrás, a szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotel valamint az Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdő vendégei élhetnek ezzel a lehetőséggel.
A programokon alkalmuk van az érdeklődőknek arra, hogy tájékozódjanak az egészségmegőrzésről és tapasztalatokat gyűjtsenek a rekreációról: egészségfejlesztő testmozgás, szabadtéri sportolás, táplálkozási és életmód tanácsadás várja őket. A szakemberek által összeállított programokhoz bárki csatlakozhat és kipróbálhatja például a víz alatti tornát és tekerést, a Nordic Walkingot, az íjászatot, kaphat táplálkozási tanácsokat, de részt vehet fül-orr-gégészeti szűrővizsgálaton, vagy szauna szeánszon is. Mindenütt tekintettel vannak az idős, a fogyatékossággal élő vagy a krónikus, nem fertőző betegségcsoportokban szenvedőkre is, hiszen megszívlelendő tanácsokkal és általuk végezhető gyakorlatokkal is készülnek a szervezők.
Az EFOP-1.8.6-17-2017-00007 kódszámú, a felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztését célzó projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Következő állomások:
2018. november 30. péntek 17.00 órától Hőforrás Hotel*** és Üdülőszövetkezet, Gyula
2018. december 1. szombat 13.00 órától Liget Wellness és Konferencia Hotel**** Szarvas
2018. december 2. vasárnap 13.00 órától Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdő Szeged.

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.