Advent és ünnepek idején Szentesen

Ma, azaz november 29-én a Szecessziós Házban tartott sajtótájékoztatón került sor az adventi időszak, az ünnepi várakozások városi programkínálatának ismertetésére.

Szirbik Imre polgármester elégedetten nyugtázta, hogy gazdag programkínálattal sikerült a helyi szakembereknek meglepni a lakosokat idén is az ünnepek idejére. Nem lesz könnyű a választás, hiszen a családok is készülőknek az ünnepekre, de a változatos programkínálatból azért egyet-egyet mindenki szívesen tervez be szerettei és a maga számára. A szentesi adventi programkínálat arról ad tanúbizonyságot, mondta a polgármester, hogy a város él, s azt kívánta mindenkinek, hogy a feltöltődés, erőgyűjtés időszakában túláradó figyelem és törődés ne az elmaradások kompenzálásáról szóljon, hanem a jövő év mindennapjaira is jusson belőle.

A programok színvonalához nagyban hozzájárul a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány szervezésében megvalósuló két koncert. Ombódi Csilla, az alapítvány kuratóriumának elnöke szólt arról, hogy nem csak Szentesre, az ország más településeire is szerveznek zenei rendezvényeket. A tavalyi nagy sikerű Zorán koncert után idén Presser Gábor és Ruzsa Magdi látogat el szervezésükben a szentesi sportcsarnokba. A december 8. koncert, figyelemmel a négy féle jegyárra is, már teltházas, Szekeres Adrienn ünnepi koncertjére a Református Nagytemplomba december 13-ára még lehet jegyeket vásárolni 1800 Ft-ért a Babilon könyvesboltban.

Az alapítvány elnök asszonya megköszönte Szirbik Imre polgármester és az önkormányzat támogatását zenei rendezvényeikhez.

A Polgármesteri Hivatal Kabinetirodája mind az adventi gyertyagyújtások, mind a karácsonyi vásár programját összeállította már, itt közzé is tesszük az ismertetőket. Torday Henrietta marketing referens felhívta a figyelmet arra, hogy idén a december 3. Mikulás Előszobája rendezvény keretében mesekönyveket gyűjtenek, aki tud felajánlani, hozza magával a rendezvényre, hiszen a rászoruló gyermekek karácsonya lesz ezzel az ajándékkal örömtelibb. A Polgármesteri Hivatal bejáratánál lévő dobozba várják a gyerekek kívánságait, továbbá az idén gyűjtést szerveznek a Dr. Bugyi István Kórház Sürgősségi Osztálya számára, jó minőségű ruha, cipő és játék adományokra van szükségük a rászoruló betegek ellátásához. Ez utóbbi felajánlásokat a Városháza 210-es szobájában lehet leadni.

Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.