Adományozni élmény! – Idén is elindítja Karitatív akcióját a Mosolykommandó

A tavalyi óriási érdeklődésre tekintettel, idén is a „Legkaritatívabb Munkahelyi Csapatot” keresi a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány. 2017-ben 32 céggel, több mint fél tonna, tartós élelmiszert gyűjtött az alapítvány, amely során 80 nagycsalád részesült értékes karácsonyi ajándékokban. Idén emelik a tétet: 100 kisgyermekes rászoruló család megajándékozása a cél.

A Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány évek óta szervez sikeres tartós élelmiszergyűjtési projekteket, és az ebből befolyó adományokat teljes egészben rászoruló nagycsaládoknak juttatja el személyesen. Idén már nemcsak munkahelyi csapatokat, de magánszemélyek jelentkezését is várják, akik szeretnének kisebb-nagyobb adománnyal hozzájárulni a családok karácsonyához. Várják továbbá cégek, üzletek, éttermek, irodák jelentkezését is „Gyűjtőpontoknak”.

Az alapítvány szeretné az akcióval felhívni a figyelmet a gyermekéhezésre, és a rászoruló családok helyzetére is.

Pataki-Fődi Brigitta, az alapítvány elnöke elmondta, hogy heti szinten kapnak megkereséseket rászoruló családoktól, akik elsősorban tartós-élelmiszer segítséget kérnek a Mosolykommandótól. Szervezetük az ilyen akciók alkalmával elsősorban ezeknek a családoknak szeretne segítséget nyújtani. Fontos kritérium, hogy elsőbbséget élveznek azok, akiknél legalább egy fő kiskorú, vagy fiatalkorú gyermek is él.

–Mindenkinek sajnos mi sem tudunk segíteni, de az ilyen, széles társadalmi rétegeket megmozdító akciókkal igencsak nagyszámú családot el tudunk érni. Tavaly például nyolcvan családhoz mentünk ki személyesen, és adtunk át karácsonyi egységcsomagokat. Sokan el sem tudják képzelni, hogy ilyenkor mekkora örömöt tudunk okozni a családoknak, főleg a gyerekeknek. Volt családunk, ahol a kisiskolás korú gyerek akkor látott először szaloncukrot, amikor vittünk nekik. Ezek a megható emlékek arra inspirálnak bennünket, hogy minden évben folytassuk ezt a hivatást. – mondta el Pataki-Fődi Brigitta.

A Mosolykommandó Alapítvány az info@bohocdoktor.hu e-mail címen, vagy a +36 30 340 2911-es telefonszámon várja a munkahelyi csapatok jelentkezését a csapat Fantázianevével, és elérhetőségével. A fenti elérhetőségeken várják a cégek, üzletek, éttermek jelentkezését is „Gyűjtőpontnak”. A gyűjtés 2018. december 1-15 között tart. Az összegyűjtött tartós élelmiszereket a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány irodájában (6722 Szeged, Gutenberg u. 29.) van lehetőség leadni, de amennyiben szükséges, úgy az alapítvány önkéntesei segítenek az elhozatalban. Az adományokat december 18-22-e között juttatják el a rászoruló családoknak az alapítvány önkéntesei, így a felajánlott adományok garantáltan eljutnak Szenteste napjáig a szerencsés családoknak.

A 2015-ben alapított szervezet elsősorban gyermekkórházak részére szervez heti rendszerességgel bohócdoktori viziteket, de mindezek mellett szociálisan rászorulókat segítenek, valamint idősotthonokat is látogatnak. Az Alapítvány további programjairól, tevékenységeiről részletes beszámolókat a www.bohocdoktor.hu, és a www.facebook.com/mosolydoktorok oldalakon tesznek közzé rendszeresen. A szervezet 2018. január 1-től jogosult gyűjteni 1%-os felajánlásokat is, ezen kívül mindenfajta egyéb támogatást szívesen fogad.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.