Boldogság pókhálók, sok-sok mosollyal

Immár, hivatalosan is Boldog Óvoda lett a Mátéffy utcai Tagóvoda. November 14-én a Polgármesteri Hivatalban, sajtótájékoztató keretében történt a pályázati cím elnyeréséről a bejelentés.

Ki gondolná, hogy a boldogságot is tanulni lehet? A „Jobb veled a Világ” Alapítvány pályázatára iskolák és óvodák pályázhattak június 30-ig. A Felsőpárti óvodai körzethez tartozó Mátéffy óvoda eddig is a pozitív szemléletre, életörömre nevelte a gyermekeket. Ponyeczkiné Brezovai Katalin tagóvoda-vezető elmondta, hogy a „Jobb veled a Világ” programnak köszönhetően, most már tudatosabban tudják a kicsik mentálhigiénés nevelését végezni. A programban 52 gyermek havi 1-1 órában vesz részt. A boldogság és hála megélését sajátítják el kapcsolataikban, jó cselekedetekkel. Küzdési stratégiákat ismernek meg, az apró örömöktől a fenntartható boldogságig a zene, oktatókártyák, mesék, versek, színezők segítségével. A cél az, hogy ki is merjék, tudják fejezni az érzéseiket, gondolataikat.

Ilyenek vagyunk, ha szomorkodunk.

Geréné Dunaháti-Vas Márta a körzet és a Rákóczi Ferenc utcai Óvoda képviseletében mindehhez hozzátette, hogy a címmel járó oklevélhez kapcsolódik egy 30 órás pedagógiai továbbképzés, amelynek a Boldogság Program a finanszírozója. A két óvodában 1-1 csoport nevelése folytatódik a program szerint, hiszen az örökös cím megszerzésére lehet majd pályázni ezután. A nevelési programot azonban minden körzeti óvodában be szeretnék vezetni.

A polgármester ajándékot ad a gyerekeknek.

Szirbik Imre polgármester is üdvözölte az óvónőket és a tájékoztatón részt vevő, bemutatót tartó gyerekeket apró ajándékkal is meglepte. Azt mondta, nincs annál nagyobb öröm, mint látni a gyermekek boldog mosolyát, s ha boldogságban nőhetnek fel. Minden ember ezt az érzést keresi, úgy tudjon adni a másik számára, hogy láthassa is viszont a másik örömében, elégedettségében. Üdvözölte, hogy az öröm, nevelési elv formájában, most már egyre több gyermek számára lesz elérhető.

A gyerekek színes fonálból „pókhálót szőve” mondták el, mit szeretnek a másikban. Tükörbe nézve fejezték ki, miért hálásak. Játékuk arról is szólt, hogy „ha boldog vagy, mutasd meg mindenkinek!” Tették mindezt a Boldogság hónapjában úgyis, hogy minden résztvevőnek ajándékoztak egy boldogság karkötőt.

A Rákóczi utcai Óvoda óvodapedagógusa Győri Gyuláné Eszter, Katica csoportjával csatlakozott a pályázati programhoz. Eszter 35 éve van a pályán, véleménye szerint a gyerekek által a szülők gondolkodásmódja is pozitív irányba befolyásolható.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.