Ha táskáról van szó, könnyen elcsábul… – Domján Ilona és a divat

Ismét módom van szakértőt kérdezni a női táskákról. Domján Ilona a Domján Optika tulajdonosa, divattervező, stílusszakértő azt mondta, mindig úgy öltözködjünk, hogy vagy a ruhánk színe váljék hangsúlyossá, vagy a kiegészítőké. S ha már kiegészítők, számára a táska, pénztárca mellé szorosan sorolható a szemüvegtok, az öv a cipő, a szemüvegkeret, napszemüveg, de az ékszerek, sőt az esernyő, a sálak és kesztyű is fontos szerephez jutnak, ha egy hölgy harmonikusan kíván megjelenni.

Elmondta, hogy táska választásait elsősorban az üzletasszony dinamikus életvitele határozza meg. Laptopot, határidőnaplókat, s szerinte persze olykor számos felesleges dolgot is magával visz, ezért – alacsonyabb testalkata ellenére is – a nagyobb táskákat részesíti előnyben, a mindennapokban.

Nyár típusként igazítja a táskák színét az évszakokhoz és a ruháihoz. Mint említette, előfordul, hogy a divatos cipő, kabát megvásárlása később, éppen az aktuális kedvenc táskához fog igazodni.
-Mi fog meg egy táskában? – kérdeztem.
-Sokat számít a hangulatom, hogy az adott darabra rá tudok-e hangolódni. Elképzelem, hogy az egyes ruháimhoz, kiegészítőkhöz hogyan passzolna, hogyan lesz a sportosabb, vagy az elegáns viseletem része. Fontos számomra, hogy divatos darab legyen, ahogy az is, kiváló minőségére hosszú ideig számíthassak. Nem gond, ha csak rövid ideig lesz divatos, odahaza a gardróbban külön helye van a táskáknak. Szépen, kitömve helyezem el őket. Egy-két év után a visszatérő fazonok ideje eljön, és újra használhatom.

Milyen gyakoriak ehhez képest a vásárlásaid?
-Szezononként 1 táskát muszáj venni. Külföldön nem szoktam, idehaza viszont minden lehetséges alkalmat megragadok a nézelődésre, s rend szerint ilyenkor el is csábulok könnyen. A különféle üzletek különböző beszállítókkal működnek együtt, ezért egészen egyedi táskákat lehet találni. Jelenleg hat utcai és hat estélyi táskám van „forgalomban”.
-A Heurekában folyamatosan kaphatók Anekke táskák, mi a véleményed erről a márkáról?
Gyorsan utánanéztünk az interneten, s máris hallhattuk a tanácsát:
-Ez egy dizájner márka, azoknak a hölgyeknek ajánlom, akik erre fogékonyak. Vászon, bőr vagy farmer ruhákhoz nyugodtan használható, ha azok színe harmonizál a táska színeivel. Mintás ruhához sose használjuk ezt a táskát! Az Anekke, vagy bármilyen más hátizsák, véleményem szerint az extravagáns hölgyek viselete. Kosztümhöz, alkalmi ruhákhoz nem tartom illőnek.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz (x.)

A rovat a Heureka Bőrdíszmű- Játék és Ajándék Üzlet támogatásával készül. (Szentes, Kereskedőház emelete, Kossuth utca 15/A.)
A képen látható szóló táskákat ajánla az Heureka Domján Ilona számára.

 

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.