Nyílt nap a Járásbíróságon

Az Európai Tanács Miniszteri Bizottságának döntése alapján 2003. óta minden év októberében megrendezésre kerül a Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napja.

A kezdeményezők szerint az állampolgárok többsége nem ismeri a jogait, és nincs tisztában azzal, hogy a bíróságok nem csak büntetéseket szabnak ki, hanem olyan szolgáltatást nyújtanak, amely elősegíti a jogi ügyek intézését. A kezdeményezés célja, hogy az igazságszolgáltatás intézménye “közelebb kerüljön” az állampolgárokhoz és ennek során megismerjék, megértsék a jogaikat, a bírósági rendszer, illetve a polgári igazságszolgáltatás tényleges működését.

A rendezvénysorozathoz csatlakozott a Szentesi Járásbíróság is, ezért október 26-án 9.00 és 10.00 órától nyílt napi programmal várja az állampolgárokat, mely során interaktív előadás lesz a magyar igazságszolgáltatás rendszeréről és a bírósági szervezetrendszer felépítéséről. Az érdeklődők előadást hallgathatnak meg a büntetőeljárás alapvető szabályairól, a polgári per megindításának törvényi feltételeiről, a fogalmazóvá és bíróvá válás folyamatáról, továbbá a bíróság épületével is megismerkedhetnek.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.