Mosolygós programok, kivételes tehetségekkel

Október 4. és 12. között a szentesi Mosolygósabb Régióért Egyesület rendhagyó módon szervezte meg a nagy múltú Kiséri Napokat. A Gondozási Központ 2. sz. Idősek Klubjában – hagyományteremtő szándékkal – 65 év felettieknek rendeztek szavalóversenyt. A program érdekessége, hogy dr. Demeter Attila alpolgármester, köszöntőként egy csodás szavalattal lepte meg az időseket. Volt, aki saját versét, míg más a nagyapa által írt verset osztotta meg a többiekkel. A legidősebb versmondó a 98 éves Baloghné Terike néni volt.

A vetélkedés közönségdíjasa Butyka Jánosné Móra Ferenc egyik népszerű költeményét választotta. A különdíjas Labádi István, a nagyapja emlékét osztotta meg a családi diófáról. A dr. Horváth György vezette zsűri dicséretben részesítette Bátaszéki Lászlóné versmondását, ő Heltai Jenő: Ősz c. versét választotta erre az alkalomra. A 3. helyen Molnár Lászlóné, a 2. helyen Mészáros Mátyásné végzett, Petőfi Sándor és Magyar Ottó aktuális versével, míg az első helyezett, Dobrai Ferenc, saját költeményével derítette jókedvre a többieket.

A Grillázsguru Szentesen. Munkáiról részletesen: http://www.rimoczi-art.hu/

A hétvégére a Petőfi Caféba érkezett a grillázsguru, Rimóczi László. Ki gondolná, hogy a valódi édesség milyen elképesztő formákat tud ölteni. A grillázs ízcsodákról már nem is beszélve. Ám, mindez a cukrászmester – művész – érdeme, aki grillázsból, csokoládéból bármit elkészít, akár elemeket, pénztárcát, laptopot, lakatot, s persze a kívánság szerinti vőlegénytorta csodákat, s még mi minden mást…

Október 6-től 12-ig látogathatta a közönség a dr. Csíky László orvos, portré- és karikatúraszobrász, valamint Tónió (Tóth Antal) portré- és karikatúrarajzoló alkotásaiból nyílt kiállítást a volt Petőfi Szálló földszintjén kialakított Szecessziós Házban. A kiállítást, meleg szavakkal Balázs Árpád Erkel-díjas zeneszerző, Érdemes Művész ajánlotta a látogatók figyelmébe, s közben a róla készült portrét is felfedezhettük az alkotások között. Dr. Csíky László ebben az évben eddig újabb négy alkotással bővítette a kiállítandó szobrok sorát, sorrendben: Giuseppe Verdi olasz operaszerző, Petőfi Sándor a költő, forradalmár, valamint Lajtha László Kossuth-díjas zeneszerző portréjához az idei foci vébé sztárja, a horvát válogatott kiválósága, az Év labdarúgója, Luka Modric karikatúrájával csatlakozott az alkotó.  Tónió pedig, képes akár tíz órán át folyamatosan rajzolni. Speciális a papír és a grafit, amivel dolgozik. A kész mű lélegzetelállító! Tónió Bécsből érkezett a kedvünkért Szentesre. Kedvelt helye a Balaton környéke, de bárhol is ostromolják őt az alkalmi modellek, a feltöltődést jelentő konditermi edzéseket sosem mulasztja el. A kiállítás megnyitó valódi meglepetése Zalai Antal hegedűművész felejthetetlen élményt nyújtó játéka volt az 1733-ból való valódi stradivari hangszerén.

A hét folyamán értékes kísérő programokról gondoskodott az egyesület, amelyek az egészséges életmód, az irodalom és a képzőművészet, egyben a lelki egészség ápolásához, megóvásához is hozzájárultak. Tímár Ferenc informatikus könyvtáros előadásából pedig azt tudhattuk meg, hogy a Horváth Mihály Gimnázium története milyen részletességgel van már digitalizálva. (Innen letölthető: https://docs.google.com/presentation/d/1tBb9kZ0HX2EallLZNRPPOacvfkln9DXaD9xaRZx1bSE/edit#slide=id.p)

Köszönet a kedves szervező, közreműködők, Nagy Lászlóné háziasszony, Török Katalin festő, Tordas Kálmán gyógymasszőr, Csorba Ildikó tanárnő közreműködéséért, és természetesen a támogatóknak:

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.