A sötétkék táska mindenkinek jó választás!

Ebben a hónapban Óvári Gabriella szín- és stílustanácsadó rovatunk vendége, szakmai tapasztalataira alapozva osztunk meg olvasóinkkal néhány hasznos tanácsot.

Óvári Gabriella

– Milyen szempontok alapján és milyen gyakran vásárolsz magadnak táskát? – kérdeztük elsőként:
– Nyilván, mivel a szín- és stílustanácsadó is ember, ezért ez változó. Én személy szerint a színtípusomnak megfelelően vásárolok táskát, de inkább a klasszikus színeknél maradva. Tél típusként fekete, fehér, szürke, kék színekben. A sötétkék mindenkinek jó választás lehet táska színben is. Én a praktikus darabokat szeretem, van kollekcióm nyárra, ekkor fehér és világoskék, télen királykék, sötétkék, fekete, szürke táskákat hordok, de vannak külön alkalmi táskáim is eseményekre, partikra.
– Az a hölgy, aki tudja, melyik színtípusba tartozik, hogyan választja ki a táskáját?
– Az a hölgy, aki tudja a színtípusát, a színei szerint összeválogatott ruhatárához, szintén a színpalettájából vásárol táskát. Függ persze a hölgy életvitelétől, stílusától, munkahelyétől, társadalmi kötelezettségeitől is, tehát ha pl. az üzleti szférában dolgozik, és nyár típus, akkor egy szép szürke bőrtáskát választ, ha tavasz típus, akkor pedig egy szép barna színű bőrtáskát. De hangsúlyozom, ez egyéni, stílus és élethelyzet függő lehet.
– Milyen alkalomra milyen méretű és formájú táskát használjunk?
– A táska méretét elsősorban a magasságunk és a test arányaink határozzák meg. Minél alacsonyabbak vagyunk, annál kisebb méretű táskát érdemes választani, tehát pl. a shopper jellegű, vagyis nagy alapú táska inkább 170 cm testmagasság felett ajánlott, illetve a teltebb hölgyeknek. A testalkatot tekintve pl. egy kerekdedebb hölgy szögletes táskát válasszon, míg egy fiús alkatú választhat lekerekített, lágyabb formájú táskát, ezzel egyensúlyba hozva a megjelenését.
– Természetesen, ezek mentén a táska stílusát tekintve egy munkahelyre, vagy hétköznapokra visszafogott letisztult az előnyösebb, estélyre, színházba, esküvőre pedig díszítettebb boríték táska, vagy “clutch” is megfelelő lehet.
– Mit tanácsolnál a hölgyeknek, uraknak, melyek azok a táska szín és forma tippek, amelyekkel minimális a tévedés esélye?
– Gondoljuk végig, milyen alkalomra kell a táska, pl. mindennapi munkába járáshoz? Aztán gondoljuk végig, hogy mit szoktunk magunkkal vinni, tehát mi kell, hogy beleférjen! A színt tekintve a sötétkék mindig jó választás, ezzel nem lövünk mellé. Egy szép bőrtáska sokáig hű társunk marad, de ma már nagyon jó minőségű műbőr táskákat is lehet kapni. Ha hajlamosak vagyunk elveszni egy táskában, és mindig kotorászni a dolgaink után, akkor vannak már táskarendező kiegészítők a piacon.
– Uraknak az üzleti szférában egy aktatáska bőrből mindig jó választás, de más munkakörben is jó döntés az igényes bőrtáska. Az uraknak is lehet sötétkék, fekete színekben gondolkodni.
– Az ma már nem olyan fontos szabály, hogy a cipő és táska színe egyezzen, ez csak akkor fontos, ha színharmóniát szeretnénk elérni az öltözködésünkben, ami adja az elegáns megjelenést – javasolta a szín- és stílustanácsadó.
-dite- x.

A rovat a Heureka Bőrdíszmű-, Játék és Ajándék Üzlet (Szentes, Kereskedőház emelet, Kossuth u. 15/A.) támogatásával készült.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.