Új gondolatok mentén – Szentes, Kisér Feszt.

A Mosolygósabb Régióért Egyesület 2002-ben vállalta fel a Kiséri Napok szervezését. Olyan hagyomány élt tovább akkor, amely 1986-ban a Kisér városrész, Szentes IV. kerülete bemutatkozását, értékeinek feltárását és megóvását tartotta szem előtt.

A rendezvény ötletgazdája és egyik főszervezője akkor Dömsödi Mihály (1957-2015) volt. 1987-ben már a Dömsödi házaspár vált a rendezvény “motorjává”, és a fő helyszín a II. sz. Idősek Klubja lett. Majd szünet következett a rendezvény történetében, talán éppen a rendszerváltás bizonytalanságainak köszönhetően.

A Dömsödi házaspár 1997 őszén elevenítette fel ismét a rendezvény alapötletét és szabadtéri rendezvényként, egészen 2012-ig, csodálatosan emelkedő ívű, a város életében hiánypótló szerepet betöltő kulturális seregszemlévé fejlesztette, rendkívül változatos, sokoldalú műsor folyamokkal az egész hétvégét betöltő rendezvényt. Minden korosztály, a lehető legkülönfélébb érdeklődési körök szerint tudott válogatni a programok között.

A megújult rendezvény programja.

Az utóbbi években a városrész intézményeiben voltak színvonalas programok az egyesület szervezésében, így élt tovább a hagyomány. Ezúttal egészen újszerű ötlettel próbálkozunk, a városrész értékei, értékes személyiségei, ha egy rövidke időre is, birtokba veszik a városközpontban kínálkozó, egyre gyarapodó intézményi lehetőségeket.

S hogy ebből a kezdeményezésből lesz-e hagyomány? Az teljes mértékben Önökön, kedves leendő Látogatókon múlik. Számítunk Önökre, a bátorításukra, s talán együtt nyitunk majd ki olyan kapukat, amelyek nagyon sokakat engednek teljesen új élmények csodálatos megéléséhez.

Barátsággal, most már sajnos csak a házaspár másik fele:

Dömsödiné Terike főszervező.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.