Klubtalálkozó aranylakodalommal

A Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetsége szentesi klubja, a MÁV Lendület Nyugdíjasklub szeptember 22-én tartotta hagyományos ünnepi összejövetelét a Központi Gyermekélelmezési Konyha ebédlőjében.

Kánvási Erzsébet klubvezető elmondta, hogy a szövetséghez tartozó 18 klub közül 11 képviseltette magát ezen a rendezvényen, így összesen 142 főre terítettek. A mindig jó hangulatú, táncos összejövetelt ezúttal egy különleges eseménnyel kötötték össze, hiszen a szentesi klub három aranylakodalmas házaspárt tudott az ilyenkor szokásos, nagyon szép szertartással ünnepelni.

A köszöntők után a „násznép” az Apponyi téren fogadta a párokat, ahol Magos István botoló tánca után, a lakodalmas zenekar kíséretében indultak vissza az étterembe. Itt azután kezdetét vette a szertartás Lászlóné Üveges Erika anyakönyvvezető közreműködésével, aki megerősítette a párok 50 év utáni, életre szóló összetartozását.

Az anyakönyvvezető felidézte röviden a párok életútját, így megtudhattuk, hogy Virág Imre és neje, Kanász-Szabó Piroska, Posztós János és felesége, Csabai Erzsébet, valamint Kiszely János és felesége, Miklósy Rozália Margit járultak ismét az anyakönyvvezető elé. Mindnyájuk életében fontos szerepet játszott a vasút, gyermekeik, unokáik alkotják a teljessé vált családot, s az öt évtized alatt, amióta egymást „nyüstölik”, nagy-nagy elhatározások, közös erőfeszítések, megvalósult tervek és álmok egész sora tette még magabiztosabbá az összetartozásukat. A Kiszely családban két fiúgyermek és négy unoka, a Virág családban két leánygyermek és egy kislány unoka, míg a Posztós családban két fiúgyermek és három kislány unoka teszi örömtelibbé a mindennapokat.

Az aranylakodalmas párokat Szirbik Imre polgármester is köszöntötte, aki ezt a napot a vasutas közösség különleges, emberi napjának nevezte, amikor összegeződik minden, ami 50 év alatt fontos, meghatározó volt. Ahogyan megélték, hogy a másiknak nem csak mosolya van, s a másik reggel, kócosan is kelljen, hiszen ahol kanál van, ott csörrenés is akad néha. Humoros, vidám gondolatait azzal zárta, ha az ember fel is teszi magának a kérdést, lehetett volna jobb is? Az egyértelmű válasz, ennél jobb nem, ahogy most van!

Balról: a Virág, a Kiszely és Posztós házaspár.

Ám köszöntötték azokat a testvér klubokba tartozó párokat is, akik ugyancsak mostanában, vagy a közeli jövőben ünneplik majd az aranylakodalmukat, mindnyájukat köszöntötte Molnár Géza VNyOSz elnök, majd a soproni, a szombathelyi, a tapolcai és mezőtúri klub képviselője is. Kánvási Erzsébet pedig – több ajándék kíséretében – Vinczéné Keller Teri festményét adta át a szentesi ünnepelteknek.

Ezután a finom ebédet Magos Tamás vőfély celebrálta, persze a finom torta sem maradt el, ahogy a táncos mulatozás sem. Az arany után következzék a gyémánt… Sok boldogságot és jó egészséget az örökifjú pároknak!

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.