Utolsó zászlóalj sorakozón

Zászlóalj sorakozón búcsúztak el volt parancsnokuktól a hídépítők a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél. Seres József alezredes 2016. augusztus 20-án lett a Hídépítő Zászlóalj parancsnoka. Az Ő parancsnoksága alatt alakult meg a jelenlegi formájú szervezeti elem.

Seres alezredes pályafutása kezdetétől fogva oszlopos tagja volt a hídépítő alegységeknek. Számos kiemelkedő feladatban vett részt, illetve irányította a csapatot, melyeket felsorolni sem egyszerű, de azért néhányat érdemes megemlíteni.

1999- től több emlékezetes hídépítési feladatban is részt vett, például a Sió csatornán, Szolnokon a Tiszán, Ercsinél a Dunán, Győrnél a Mosoni- Dunán.  2003-ban többek között az Ő irányítása alatt épült meg az „Európa híd” Budapesten, amely az Európába vezető út egyik jelképe volt az ország Uniós csatlakozása előtt. 2004-től és azóta is folyamatosan koordinálja a Red Bull Air Race műszaki biztosítását. Irányítása alatt épült meg 2010-ben a Kolontári Vörösiszap katasztrófában megrongálódott híd helyén a vegyes szerkezetű híd, és még számtalan egyéb hídépítési feladat és gyakorlat kötődik nevéhez.

„Kerüljön bármilyen beosztásba, a szíve mindig hídépítő marad.” Meggyőződése, hogy a Hídépítő Zászlóalj továbbra is jó kezekben marad utódja, Dr. Kállai Ernő alezredes vezetése alatt. Így köszönt el volt beosztottjaitól Seres József alezredes, aki 2018. augusztus 20. óta, mint ezredparancsnok- helyettes, látja el feladatait a műszaki ezrednél.

Csordásné Nehéz Zsuzsanna szds. 
Képek: Kovács Judit ka.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.