Az Erasmus programba is bekerült – Nemzetközi konferencia Szentesen

A Kiséri Állatorvosi Rendelő és a Közép-Európai Társállat Szemészeti Társaság nyolcadik alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Állatorvosi Szemészeti Konferenciát, ezúttal ismét Szentesen.

A rangos tudományos eseménynek a Megyeháza lesz a helyszíne szeptember 15-én. Dr. Dobos András c. egyetemi docens elmondta, hogy itt lesz, s ezúttal is a rendezvény fővédnöke Professzor Dr. Tóth József Németországból. Előadóként elvállalta a közreműködést Prof. Dr. Komáromy András a Michigani Állatorvostudományi Egyetem, vezető szemész professzora, Prof Dr. Sótonyi Péter, rektor az Állatorvostudományi Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, valamint Prof. Dr. Zöldág László, az MTA doktora, kandidátus is.

Dr. Dobos András hozzá tette, Európa országaiból mintegy százhatvan állatorvost és állatorvostan hallgatót várnak. A jelentkezés folyamatos és intenzív. A kiemelt rendezvényt 77 továbbképzési pontra ismerte el a Magyar Állatorvosi Kamara Oktatási és Továbbképzési osztálya, és részt vehet az orvosi rendelő az Erasmus programban is, mint aktív oktató, gyakorlati képzőhely. E tevékenységét jól tükrözi, hogy a szentesi rendelő az idén öt hallgatót készített fel szakdolgozata megírására, egy hallgatót pedig szakmai versenyre, ahol díjat is nyert.

Szeptember 14-én, pénteken a konferencia workshop jellegű programmal kezdődik – hallhattuk a főszervezőtől – amikor a professzorok gyakorlati bemutatókat is tartanak az állatorvosi rendelő korszerű eszközeivel. Már ezen a napon, és másnap is az előadások közben meggyőződhetnek az ide érkezők a szentesi vendégszeretet kulináris és gasztronómiai sajátosságairól.

  • dite – (Fotó: dt. archív)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.