A VII. Magyar Paprika Napja – Ismét Szentesen

A 2012-ben először megrendezett szakmai nap minden évben sikeresen mutatta be a paprika ágazat egy-egy területének eredményeit, időszerű feladatait. Az idén, a fóliás paprikahajtatás korszerűsítésének lehetősége lesz a fő téma Szentesen. A helyszín a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ. Az időpont augusztus 31.

A rendezvény programja röviden: 

A 8.30 órától 9.45-ig tartó regisztrációt követően a megjelenteket Ledó Ferenc elnök köszönti. 10.00 órától Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára a zöldséghajtatás lehetőségeiről és hazánkban, valamint térségünkben betöltött szerepéről tart ismertetőt. 10.30 órától Ledóné dr. Darázsi Hajnalka vezető szaktanácsadó a “Szentesi paprika” földrajzi eredetvédelem jelentőségéről, a térségi paprikatermesztés fejlődésére gyakorolt hatásáról beszél. 10.50 órától Erdődi Péter ügyvezető a fóliás kertészetek technikai megújítása lehetőségeiről tart tájékoztatót.

Illusztráció korábbi rendezvényről.

Rövid kávészünet után a fóliás termesztés technológiai megújítása lesz a téma Szőriné Zielinska Alicja tanácsadó közreműködésével. 11.50 órától a hajtatott paprikatermesztés növényvédelme újdonságairól hallhatják Hunyadi István szakmai igazgató előadását. A szakmai program előtt az utolsó előadást Szegedyné Fricz Ágnes fejlesztőmérnök tartja a korszerű zöldségcsomagolás termékfejlesztésre gyakorolt hatásáról.

A szakmai bemutatók 14.30 órától kezdődnek a Duna-R Kft telephelyén, és Sarusi-Kis László kertészetében folytatódnak. A szakmai nap érdeklődő résztvevői a DélKerTÉSZ telephelyén is látogatást tesznek.

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.