Babosba öltözhet a Lecsófesztivál? – Ötletgazdag főzőcsapatok tizenhetedik találkozása

Lám, mint gurulnak felfelé a számok, máris elérkeztünk a XVII. Szentesi Lecsófesztiválhoz. Az Apponyi tér környéki helyszín augusztus 31-én és szeptember 1-én népesül be ismét a szentesi paprikából és paradicsomból készülő étel közös főzése és elfogyasztása kedvéért.

Mészáros Zoltán, a szervező cég, a HUNOR COOP ZRt. vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy a tavalyihoz képest a jelentkezés és részvétel feltételei nem változtak. Az idén is három színpad közelében főzhetnek a csapatok, amelyek péntek estétől szombat estéig telve lesznek műsorokkal. A főszínpad környékére tervezik a szombati meglepetést, ám hogy mi lesz az, titok az utolsó percekig. Hiába barkochbáztunk, a „hidegnél” nem jutottunk előbbre… Bár a plakátokon feltűnő, hogy nem csak Nagy Feró nyakkendője piros alapon pöttyös, ez sejtethet valamit? Majd meglátjuk!
A vezérigazgató úr szerint a 17-es szerencsés szám, szerencsét is hoz majd a Fortuna által megkedvelt főzőcsapatnak, akik az idén az elsőséggel járó aranyfakanalat és díjat megszerzik. Azonban nem baj, ha a csapatok nem bízzák a véletlenre a kitelepülésüket. A szépen megterített asztalokhoz különleges, egyedi lecsót is tudnak főzni, vagy esetleg a csapat imázsát még sikerül valamilyen módon egészen egyedivé tenni. Ez esetben jóval esélyesebben „kacsingat” rájuk valamelyik nyeremény!

Megtudtuk azt is, hogy sok határon túli csapatot várnak az idei lecsófesztiválra. Várhatóan Szentes testvérvárosai közül több, ezúttal a spanyolországi Bunol is képviselteti majd magát.
A fesztivál ezúttal is a Rotary Gift of Life programja támogatását célozta meg. A rászoruló fiatalok szívműtéteit segítő kezdeményezéshez mindenki hozzájárul, aki a fesztiválon kóstolójegyet vásárol.
A szervezők hívják, várják Vendégeiket péntek este szalonnát sütni, utcabálon jót mulatni, szombaton pedig a vigasságot hasonló jókedvvel folytatni! S ha van otthon babos kendő, tessék felkötni!

D. T.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.