Heureka, utazunk!

Azt is mondhatnám, megtaláltam, megvan, utazunk! Azaz minden együtt van, a helyszín, a szükséges kellékek, időpontok. Így történt ez a Török házaspár életében is a közelmúltban. Török Károlyné Tündi és férje 5 napot töltöttek Szlovákia és Lengyelország különleges, szép helyeinek megismerésével.

Látták pl. Árva várát, amit az ott táborozó lovagok neveztek el így a legenda szerint akkor, amikor a nehéz páncélzatukban majd elolvadtak a verőfényben. A szlovákiai Árvaváralja közelében, az Árva folyó szintje felett 112 méterrel lévő látványosság a Kis-Fátra csodaszép környezetében egy sziklára épült.
Lengyelországban a krakkói Wawel vár történelmi épületeiben is barangoltak, és szétnéztek, vásároltak Zakopáne piacán. A Tátralomnici libegő kabinos felvonójáról csodálhatták meg a tájat, míg a Kőpataki-tóhoz értek, 1700 méterre voltak a tengerszint felett – idézik fel közösen pár szóban az emlékeket.

Tündi táskáiból egy csokorra való.

Szívesen utaztok határainkon innen és túlra. Ha már Heureka, akkor adódik a kérdés, milyen táskákat használtok az utazáshoz?
– Nagy gurulós bőröndbe pakoltunk be mindent kettőnk részére. A bőröndbe került hátizsák, amire a túrázáshoz volt szükség. Elvittünk magunkkal 1-1 kézitáskát, s nekem egy retikült is, hiszen vannak olyan helyek kirándulás közben, ahová nem vihetünk magunkkal nagy csomagokat, mint pl. a templomok vagy múzeumok. Úgy készülünk fel az utazásra, hogy a szükséges holmik kéznél legyenek, a hátizsákban a legfontosabb iratokat, pénztárcát úgy helyezzük el, hogy mi könnyen hozzáférjünk, de illetéktelenek ne tudják elvenni. Azért jó túrázáshoz a hátizsák, mert szabad marad a kezünk, segít a közlekedésben, az egyensúly megtartásában. A hátizsákban még az ajándékba vett bornak is kerül hely – meséli Tündi (53).

A Heureka ajánlja Tündinek ezt és az alább látható táskák bármelyikét.

Egyébként mi alapján választasz magadnak táskát?
– Nem szoktam gyakran táskát vásárolni, mert rend szerint megkapom ajándékba a családom tagjaitól. Ám ők is szem előtt tartják a választásaik során az évszakok, a színek és a praktikum szerinti elképzeléseimet. Több olyan is van, amit a férjem varrt, kiválóan tudom őket bevásárláshoz használni. A mindennapokban nagyméretű táskát szeretek hordani, olyat, amely beletehető a bicikli kosarába, s ha vásárolok apróbb dolgokat, vagy könyveket cserélek a könyvtárban, azok is beleférnek. Mivel nagyon szeretünk úszni, olyan táskám is van, amelyet csak a strandra használunk.

Hogyan teszed maradandóvá egy-egy utazás emlékét?
-Kisebb használati tárgyat, mint pl. napszemüveg, vagy sál, szívesen vásárolok meg egy-egy utazás alkalmával. Így történt most is. A zakopánei piacon azonban ezúttal egy baglyos táskát is vettem, amit munkába járáshoz kezdtem el használni. Szeretem, ha vannak olyan tárgyaim, amelyekről emlékezni tudok az utazásaink helyszínére később is.

Kép és szöveg: dt.

A rovat a Heureka Bőrdíszmű-, Játék-, és Ajándék Üzlet támogatásával készül. (Szentes, Kossuth utca 15/A. Kereskedőház emeletén.)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.