Harmadízben adták át a Dr. Csergő Károly Emlékéért díjat

Augusztus 17-én Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete döntése értelmében átadásra került a Dr. Csergő Károly Emlékéért díj. Az idei díjazott Hevérné Juhász Anikó nyugalmazott földhivatali munkatárs.

Szentes Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. októberi ülésén alkotta meg az önkormányzati elismerések és a Dr. Csergő Károly emlékéért díj alapításáról, adományozásának rendjéről szóló önkormányzati rendeletét.

Az elismerésben az a közszolgálati tisztviselő részesülhet, aki több évtizedes munkájával szolgálva a város előre haladását, az ügyfelek, a város polgárai érdekében humánus, az alapszolgáltatásokon messze túlmutató probléma megoldási képességét bizonyította. Aki személyiségével, alázatával, emberközpontúságával példát mutat a fiatalabb kollégák számára, ily módon mind munkatársai, mind az ügyfelek nagyrabecsülését magáénak tudhatja, vagy tudhatta.

Szentes város lakosságának, gazdasági és társadalmi szervezeteinek felkérése alapján, a beérkezett javaslatokat a Képviselő-testület megtárgyalta és 2018. június 28-i ülésén döntött, hogy 2018. évben Hevérné Juhász Anikónak a Szentesi Földhivatal nyugalmazott dolgozójának, nyugdíjasként ingatlanjogi szaktanácsadónak a köz szolgálatában való tevékenységéért ítéli oda a „Dr. Csergő Károly emlékéért” díjat.

Hevérné Juhász Anikó tanulmányait Szentesen végezte. Továbbtanulnia maximális pontszámmal tett felvételi vizsga után sem sikerült, helyhiány miatt. Felsőfokú szakmai és iskolai végzettséget csak a rendszerváltás után szerzett az ELTE Jogi Továbbképző és Főiskolai Kar  ingatlan-nyilvántartási, majd 2004-ben a Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kar Ingatlan-nyilvántartási szervező szakán.

Hevérné Juhász Anikó több évtizede meghatározó szerepet tölt be Szentes város földügyeinek intézésében. A Szentes Járási Földhivatalnál 1967-ben kezdett dolgozni, ahol majd 40 évet töltött megszakítás nélkül. 2006 óta nyugdíjasként, mint ingatlanjogi szaktanácsadó, a köz szolgálatában tevékenykedik.

A Szentesi Körzeti Földhivatalhoz Szentes és Csongrádon kívül még 16 község tartozott. Először Csongrád város és a környező községek földrendezői feladataival bízták meg, majd Szentes és Csongrád városok és tíz község tulajdonjogi felülvizsgálatainak végrehajtását végezte. A hibátlan feladat végzésért kapta első miniszteri kitüntetését 1973-ban, majd ezt követően többször is a megye legjobb földhivatali dolgozója kitüntetésben részesült.

Az ingatlan-nyilvántartás szerkesztésétől kezdődően látott el csoportvezetői feladatokat, majd felsőfokú végzettségének megszerzése után osztályvezető főtanácsosi besorolást kapott.

Szentesen az összes részleges földrendezési eljárást végezte.

Külön elismerésben részesült, mert az országban egyedüliként közel tíz éven át úgy sikerült a feladat végrehajtása, hogy egyetlen esetben sem volt szükség hatósági cserekijelölésre, minden érintett tulajdonossal megegyezéssel zárult az eljárás.

Ezt követték a rendszerváltás után a részarány-kiadási és a kárpótlási eljárással kapcsolatos feladatok. Ezen időszakban települési képviselőként is tevékenykedett.  Tagja volt a megyei mezőgazdasági bizottságnak, valamint a helyi pénzügyi és a városfejlesztési bizottságnak is. Később, bizottsági külsős tagként továbbra is segítette a város munkáját. Azóta is elsősorban közösségi célokat támogat, örömmel segít, ha tud, mindig a jó cél mellé áll.

Anikó az egy szakterületen eltöltött több mint öt évtized alatt szerzett tudással és tapasztalattal olyasmi birtokába került és adhatja tovább, amit nem lehet a könyvekből megtanulni. Volt munkatársaival nyugdíjazását követően sem szakadt meg a kapcsolata. Több évtizedes munkája során állandó figyelemmel kísérte a jogszabályok változását. Segítséget minden hozzá fordulónak szívesen adott. Munkáját mindig lelkiismeretesen, becsületesen,  nagy pontossággal és szorgalommal látta el, a kötelességtudat és az igényesség jellemezte.

Hevérné Juhász Anikó fentiekben részletezett, több évtizedes munkássága kiemelkedő jelentőségű és egész életművével hozzájárult Szentes jó hírnevéhez.

(Fotó dt.) 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.