Augusztusban Csongrád, szeptemberben Szentes…

Ma, azaz augusztus 16-án a Petőfi Caféban sajtótájékoztatót tartott Szirbik Imre Szentes és Bedő Tamás Csongrád polgármestere. A sajtótájékoztatón részt vett továbbá Mészáros Zoltán, a HUNOR COOP ZRt vezérigazgatója, közösen fontos bejelentést tettek.

Néhány hete Szirbik Imre felhívta a szomszéd városban polgármester kollégáját azzal a javaslattal, hogy promótálják közösen településeik nagyrendezvényeit.  Csongrád polgármestere jó ötletnek tartotta a kezdeményezést, így jött létre a mai sajtótájékoztató.

Ez alkalommal Szirbik Imre elmondta, mivel a két város bő 10 percnyire van egymástól, a csongrádi kenyér és bor, a Körös torok adottságai sok-sok ember számára jelentenek tartalmas kikapcsolódást. Megérdemlik, hogy messze földön népszerűsítsék, ahogy Szentes rendezvényeit, a helyi lecsóra épülő, valamint a bor és pálinka fesztiválunkat, a Térfesztivált vagy a Szentesi Nyári Szabadtéri Színház előadásait. Egymás méltó partnereiként és nem konkurálva egymással, a két település lakóit közösen mozgósítsák programjaikra.

Bedő Tamás hozzátette, hogy több csongrádi csapat is részt vesz rendszeresen a Lecsófesztiválon Szentesen. Ezen a hétvégén pedig négy napon át a Borfesztivál eseményei és fellépői várják a szentesieket Csongrádon. Augusztusban és szeptemberben szinte minden hétvégén lesz program valamelyik városban, ezért is adták az „Augusztusban Csongrád, szeptemberben Szentes…” mottót a közös megjelenésnek.

A Szentesi Lecsófesztivált immár 17. éve szervező HUNOR COOP ZRt vezérigazgatója csongrádi rokoni kötődéséről és a Szentes- Csongrád Rotary Club sok éves közös összefogásáról beszélt. Ezen tisztéből adódik, hogy a Borlovagrend felvonulásán részt vehet Csongrádon ezen a hétvégén. Külföldi útjai során tapasztalta az elmúlt három évtizedben, és egyben meglepőnek tartotta, hogy szinte a legkisebb faluban is volt valamilyen fesztivál. Ma már így van Magyarországon is, és ez jó, mert egymást erősítik az egyes rendezvények – mondta Mészáros Zoltán.

dite

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.