Az idei Szent István Nap

Augusztus 20. olykor szeszélyes, esős idővel köszönt ránk, reméljük, idén nem így lesz. Szentesen is kellemes este vár majd az ünneplő, kikapcsolódni vágyó közönségre a Szentesi Művelődési Központ és Szentes Város Önkormányzata szervezésében.

Az ifjúsági ház mellett 18.00 órakor elsőként Kabai Alex népszerű slágereket ad elő. A színész-énekes Fábiánsebestyénből indult, majd a fővárosba költözött, hogy művészi karrierjét egyengethesse. Tehetségkutatókban is kipróbálta magát, de láthatta a közönség 2016 évi Dal legjobbjai között is.

Őt a színpadon a Jövőnkért Néptáncegyüttes műsora követi. Bagi Ferenc és tanítványai hagyományaink egy szeletét álmodták színpadra. A lelkes közösséget a néptánc szeretete és a nagyszerű légkör tartja össze. Az igen rangos Vécsey-Vásárhelyi Néptánc és Népdaléneklési Versenyen a szakértő zsűri legnagyobb elismerését vívták ki. Színvonalas előadásaikkal rendszeres szereplői a városi rendezvényeknek, ahogy most is. Számos helyen léptek már fel, sőt külföldi útjaikon népszerűsítik Szentes városát.

A táncdalfesztiválok hangulatát idézi vissza Zalay Lídia és Egri József műsora. Felcsendül pl. a „Jöjj vissza hozzám” c. közismert sláger. Az énekes színésznő a slágerek mellett szívesen szerepel népszerű operettekben, vagy ad elő nótákat. Egri József táncos komikus, énekes, az Interoperett tagja. Most mindketten nosztalgikus hangulatba varázsolják a közönséget.

Az ünnepélyes kenyérszegésre, kenyéráldásra 20.15 órakor kerül sor. Ünnepi beszédet mond Szirbik Imre polgármester. Az est főműsorában Bereczki Zoltán érkezik, zenésztársaival. Az élő koncert hangulatát áthatják a művész népszerű dalai, musical és operett slágerek. A sokoldalú művész immár 25 musical szerepet játszott és énekelt, gyakran hallhatjuk szinkron szerepekben, láthatjuk televíziós műsorokban. A másfél órás koncert felpörgő hangulata után az ünnepi este a hagyományos tűzijátékkal zárul.
– dite-

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.