Városi Visszhang Szentes» Blog-archívum » Az idei Szent István Nap

Az idei Szent István Nap

Augusztus 20. olykor szeszélyes, esős idővel köszönt ránk, reméljük, idén nem így lesz. Szentesen is kellemes este vár majd az ünneplő, kikapcsolódni vágyó közönségre a Szentesi Művelődési Központ és Szentes Város Önkormányzata szervezésében.

Az ifjúsági ház mellett 18.00 órakor elsőként Kabai Alex népszerű slágereket ad elő. A színész-énekes Fábiánsebestyénből indult, majd a fővárosba költözött, hogy művészi karrierjét egyengethesse. Tehetségkutatókban is kipróbálta magát, de láthatta a közönség 2016 évi Dal legjobbjai között is.

Őt a színpadon a Jövőnkért Néptáncegyüttes műsora követi. Bagi Ferenc és tanítványai hagyományaink egy szeletét álmodták színpadra. A lelkes közösséget a néptánc szeretete és a nagyszerű légkör tartja össze. Az igen rangos Vécsey-Vásárhelyi Néptánc és Népdaléneklési Versenyen a szakértő zsűri legnagyobb elismerését vívták ki. Színvonalas előadásaikkal rendszeres szereplői a városi rendezvényeknek, ahogy most is. Számos helyen léptek már fel, sőt külföldi útjaikon népszerűsítik Szentes városát.

A táncdalfesztiválok hangulatát idézi vissza Zalay Lídia és Egri József műsora. Felcsendül pl. a „Jöjj vissza hozzám” c. közismert sláger. Az énekes színésznő a slágerek mellett szívesen szerepel népszerű operettekben, vagy ad elő nótákat. Egri József táncos komikus, énekes, az Interoperett tagja. Most mindketten nosztalgikus hangulatba varázsolják a közönséget.

Az ünnepélyes kenyérszegésre, kenyéráldásra 20.15 órakor kerül sor. Ünnepi beszédet mond Szirbik Imre polgármester. Az est főműsorában Bereczki Zoltán érkezik, zenésztársaival. Az élő koncert hangulatát áthatják a művész népszerű dalai, musical és operett slágerek. A sokoldalú művész immár 25 musical szerepet játszott és énekelt, gyakran hallhatjuk szinkron szerepekben, láthatjuk televíziós műsorokban. A másfél órás koncert felpörgő hangulata után az ünnepi este a hagyományos tűzijátékkal zárul.
– dite-

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.