Viharos Lepényváró

Július 28-án délután tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Mosolygósabb Régióért Egyesület Lapistón a Lepényváró Fesztivált. A több hónapos előkészülettel aprólékosan, gondosan megtervezett pillanatokat azonban a zivatarosra fordult időjárás erősen átszervezte.

A szabadtéri programok a kis kultúrház falai közé szorultak, ám így is, köszönhetően a kitartó érdeklődésnek, jó hangulatban, sokan töltötték együtt a délutánt. Négyesi Jánosné Éva néni festményei és csodaszép fotói városunk szépségeinek felfedezésére sarkalták a látogatókat, majd a fiatal és még fiatalabb hölgyek érdeklődését Óvári Gabriella szín- és stílustanácsadó keltette fel önmaguk tökéletesebb megismerése iránt. A vidám muzsika sem maradt el, Túri Jani billentyűs, énekes volt partner ebben.
A Vöröskereszt helyi szervezete Simon Alma vezetésével, és a Szentesi Rendőrkapitányság munkatársa, Pengő Erzsébet, egy kisfilm segítségével a drogfogyasztás jeleire, veszélyeire hívták fel a gyermekes szülők figyelmét. Majd elsősegélynyújtó bemutatót is tartottak. Teszt feladatok, arcfestés, közös játék is volt a gyermekek, felnőttek részére.

A hölgyek, aszerint, hogy milyen a bőrük, szemük, hajuk, nyár, tél, ősz típus szerinti színekben a legszebbek, hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Bővebben itt: https://www.facebook.com/ovarigabriella/?ref=br_rs

A zenei programok sorát Juhász Katalin előadóművész folytatta, aki nosztalgia slágerekkel, és napjaink népszerű dalaival lepte meg a közönséget. Mélykútiné Németh Kornélia kiváló tanítványai, a Százszorszép Énekegyüttes, csodaszép viseletben, népdalcsokorral érkezett. Ezután a játék során az is kiderült, hogy olyan távoli helyekről is érkeztek vendégek az idei Lepényváróra, mint Csikago.

Négyesi Jánosné fényképei, festményei adták az idei kiállítás anyagát.

Petruska András és Temesvári Bence igazi örömzenélést nyújtott, sokak meglepetésére és örömére. Az esti operett gála a Pódium Színház művészeivel, Palásti Ágnessel, Geri Tamással és Bednai Natáliával pörgős, mondhatjuk, fergeteges befejezése volt a napnak. Tehát minden jó, ha a vége jó, mint mondani szokás.
Közben a sok-sok finom lepény is elfogyott. Az idei év különlegessége a sós, túrós, kolbászos, zöldpaprikás, uborkás lepény volt.
Köszönjük a fényképfelvételeket Lantos Imrének. V. V. 

Népszerű volt a helyi Vöröskereszt portája a rendezvényen, a Szentesi Rendőrkapitányság munkatársa, Pengő Erzsébet tesztlapokat hozott, amit ugyancsak örömmel fogadtak a helyiek.

Rólunk írták: https://www.visithusrb.com/hu/cikkek/regionk/lapistoi-lepenyvarok-1627

KÖSZÖNET A LEPÉNYVÁRÓ FESZTIVÁL TÁMOGATÓINAK:

A július 28-án Lapistón megrendezett 11. Lepényváró Fesztivált támogatták: Május 1 Agrár Zrt. – Szarvas Pál elnök – vezérigazgató, Szentes Város Önkormányzata, Varga Pékség Gádoros, Borsos Testvérek Farm Kft., Horváth Lajos agrárvállalkozó, Dömsödi Mihályné önkormányzati képviselő, Tulipán Edit önkormányzati képviselő, Sebesi Imréné vállalkozó,
Szentesi Szuperinfó, Vöröskereszt területi szervezete, Szentesi Rendőrkapitányság, Szász András és munkatársai, Soós utcai Good’s Market és sokan mások.

András és Bence örömzenélése.

Százszorszépek, várakozás fellépésre.

A közönség az eső miatt a kis kultúrházba szorult.

A Pódium Színház művészei Operettgálával érkeztek.

Juhász Katalin népszerű slágereket énekelt.

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.