Mesterképzések indulnak

Ismét mesterképzéseket indít a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A gazdasági önkormányzat ezúttal fogtechnikusoknak és fodrászoknak szervezi meg az oktatást. A már 5 év szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberek július 31-ig jelezhetik részvételi szándékukat. A képzést sikeresen elvégzők a mestercím megszerzésével a legmagasabb szintre érnek el, mely lehetővé teszi, hogy valaki egy vállalkozáson belül szakmát tanuló fiatalokat képezhessen, így bekapcsolódva a duális szakképzés rendszerébe.

A kamara ebben az évben már tavasszal is indított mesterképzéseket. Akkor az autószerelő, gázfogyasztó-berendezés- és csőhálózat szerelő; a hűtő-, klíma és hőszivattyú berendezés szerelő, a kőműves, szakma képviselői közül összesen 33-an kezdték meg tanulmányaikat. A képzés egyébként nem új keletű, tavaly például 8 szakmában 47-en vették át mesterlevelüket.

A már szakmával és legalább 5 éves szakmai gyakorlattal rendelkező jelölteknek mind gyakorlati, mind elméleti vizsgákon kell bizonyítaniuk tudásukat. A mestervizsgára felkészítő önköltséges képzés időtartama 180 óra, amely 140 óra pedagógiai, vállalkozás ismereti és szakmai elmélet mellett 40 óra szakmai gyakorlatból áll. Részvételi szándékát egy online regisztrációs lap kitöltésével jelezheti, amely a kamara honlapján érhető el.

A jelentkezési határidő 2018. július 31., a tanfolyamok várhatóan márciusban indulnak el. További információ a 06- 62/554-250 –es számon, valamint a mesterkepzes@csmkik.hu címen kérhető!

M. J. 

(Fotó: A tavalyi mesterképzésen résztvevők az oklevelekkel.)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.