Ismét korszerűbb lett a szentesi mozi

Az Őze Lajos Filmszínházat üzemeltető Mozaik Mozi Kft. mintegy 50 millió forint értékű beruházással korszerűsítette a létesítményt, a fejlesztés átadására július 18-án délután került sor.

A vásárhelyi székhelyű Kft 2014. márciusától üzemelteti a szentesi mozit. Már az átvételt követően közel 18 milliós fejlesztést hajtottak végre, figyelmet fordítva a filmszínház akadálymentesítésére is. Tavaly novemberben a cég ügyvezetője, Szabó Krisztián a képviselő-testülethez fordult fejlesztési elképzeléséivel, amelyek mára megvalósultak. Elkészült az új kamaraterem, amelyben 71 fő számára tudnak vetíteni. A korábban kihasználatlan padlástérben pedig új vetítőgépházat alakítottak ki, új, korszerű digitális vetítő berendezés beszerzésével. Bővítették a közlekedő teret, új személyzeti öltözőt és WC-blokk készült. Sor került továbbá a fűtési és légellátási rendszer korszerűsítésére is.

Szabó Krisztián beszél a beruházásról.

Az ügyvezető elmondta, hogy a fejlesztés érintette az eredeti vetítőtermet, ahol megemelték a nézőteret és megszüntették az un. csőmozi jelleget. Az új vetítőteremre azért volt szükség, mert havonta sokkal több új film vetítésére van lehetőség, mint amennyit az eredeti kapacitásuk bemutatni engedett. Most már 110 helyett akár 180 filmet le tudnak vetíteni. Hetente 2-3 friss premierre számíthatnak a nézők. Folyamatosan vezetik be a feliratos filmek vetítését, amire már most jelentős igény mutatkozik – mondta. A helyi mini multiplex élményt szolgálja továbbá a korszerű hangszigetelés, a lebegővászon, de az energiatakarékos Led-világítás is.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Átalakítás utáni folyosó rész.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.