XII. Palacsintafesztivál és Falunapok Derekegyházon – Még a kerítés is…

Július 11-15. között Derekegyházon palacsintából lesz a kerítés is! A folyamatosan sülő tészta és a töltelékek változatos ízei mellett színes, szórakoztató programok várják az érdeklődőket.

Idén a Palacsintafesztivál 2018. július 11-én (szerdán) 16:00 órakor veszi kezdetét, innentől kezdve 4 napon keresztül (egészen szombat éjfélig) folyamatosan süthetnek és kóstolhatnak palacsintákat az ide látogatók.
A derekegyházi Palacsintafesztiválon ezidáig szinte minden évben új palacsintasütő rekordok születtek. Volt, amikor legtöbben sütötték egy helyen a palacsintát, s állítottak már fel rekordot a leghosszabb, legkülönlegesebb, legnagyobb palacsintával is. 2013-ban 24 órán keresztül sült a palacsinta és több, mint 24 ezer db készült el egy nap leforgása alatt.

Gondolva a foci vb-re: Messi szalmabálából.

Ebben az évben rekordkísérlet nem lesz, hiszen úgy gondolják a szervezők, hogy rekord nélkül is népszerű a rendezvény, illetve nem szükséges ez a formalitás ahhoz, hogy a derekegyháziak és környékbeliek összetartását ismét bebizonyíthassák.
Az ingyenes rendezvényen a hagyományos palacsinták mellett különleges töltelékek, forma- és hagyománybontó palacsinták, palacsintaevő verseny és palacsintatánc flashmob várja az édes élet élvezőit.
Az érdeklődők megkóstolhatják a derekegyházi palacsintát, de ha szívesen sütnék a finomságot, azt is megtehetik!

Részletes program.

A fesztivál hétköznapjain a “házigazda” szerepet minden nap más környékbeli település vállalja, akik a palacsintasütés mellett produkcióval mutatkoznak be esténként, melyet élőzenés koncertek követnek.
Csütörtökön fellép Varga Miklós, pénteken Kalapács József és Rudán Joe ad élő koncertet, szombaton pedig a derekegyházi produkciókat követően a Groovehouse veszi birtokba a színpadot.
A Palacsintafesztivál hétvégéje egyben a VB döntőé is, így a rendezvény tematikájában hangsúlyos szerepet kap a futball.
Helyszín: Derekegyház, Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház és Könyvtár parkja (6621 Derekegyház, Köztársaság tér 8.)
Bánvölgyi Petra

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41493 online lapszámunk 1. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.