Az utolsó Római vakáció Szentesen – Orlai produkciók a nyári színházban

Június 14-én sajtótájékoztató keretében ismertette Szirbik Imre polgármester és Orlai Tibor az Orlai Produkciós Iroda producere a Szentesi Nyári Szabadtéri Színház új előadásait.

A Szentesi Szabadtéri Nyári Színház a Zene ünnepével veszi kezdetét 21-én, amikor a Csík zenekar koncertjén vehet részt a közönség. Az Orlai Produkciós Iroda első előadása a Római vakáció, amelynek rövid filmajánlóját megnézhettük a sajtótájékoztató kezdetén. A kisfilmben az eredeti filmkockákból is feltűnt néhány.

Szirbik Imre polgármester az elmúlt évre visszatekintve azt mondta, akkor kísérleti együttműködés történt a város és a produkciós iroda között, amely kiválóan sikerült. Az együttműködés idén is folytatódik, amikor öt előadást hoz el városunkba az iroda, melyek közül a Római vakáció lesz a legkorábbi. Kezdődjön ezzel a darabbal a szentesiek vakációja, s azt kérte mindenkitől, álljanak fel a karosszékből, és lépjenek be a Megyeháza varázslatos udvarába, ahol új élmények várnak rájuk.

Orlai Tibor producer örömének adott hangot, hogy a mostani találkozás a Szecessziós Házban történik Szentesen, abban a városban, ahol a színjátszás alma matere, a gimnázium drámai tagozata is működik. Meggyőződése, hogy ez az együttműködés valami újnak a kezdete, aminek a folytatása a jövőre elkészülő színház átadó ünnepségére felkészülést is jelenthet.
Tevékenységükről elmondta, hogy magánszínházuk állami támogatás nélkül működik, kizárólag a jegybevételekre és magán szponzorációra alapoz. Eddig 30 előadást tűztek műsorra, amelyeknek rendszeres bemutató helye az 500 fős Belvárosi Színház. A Római vakációt 2013-ban vették műsorukra, azonban a mostani szentesi bemutató már az utolsó lesz június 27-én.

Szólt arról, hogy a következő darab július 9-én a Szív hídjai, a nagy klasszikus is már a 140. előadáshoz közelit. A romantikus szerelem története Udvaros Dorottyával és László Zsolttal érkezik Szentesre.

Hernádi Judit ezen a nyáron kétszer is színpadra lép nálunk – tudtuk meg. A Római vakáció után Kern Andrással a Hitted volna? c. Richard Baer darabban, Verebes István rendezésében is láthatjuk július 25-én. A népszerű, a több díjjal elismert komédia a folytonos újrakezdésről, bizonyára Szentesen is sikert arat majd.

Ulmann Mónika és Benedek Miklós alakításában Simon Stephens: Heisenbert c. keserédes komédiája augusztus 8-án a színház új bemutatójaként lesz látható. A darab férfi és nő kapcsolatát, kapcsolatuk kortalanságát állítja a néző fókuszába.

Orlai Tibor végezetül a Dühöngő ifjúság c. John Osborne színpadi művet ajánlatta még a szentesiek figyelmébe. A bemutató neves művészekkel érkezik, mélyebb gondolatokat hordoz. Szentendrétől Szentesig öt település közönsége láthatta eddig. Az itteni bemutató augusztus 15-én lesz.

Jegyek folyamatosan kaphatók az előadásokra a Szecessziós Házban és a Szentesi Művelődési Központban is.

Kép és szöveg: Dite

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.