A fagallyazások és a világverseny…

Pénteken reggel tartott sajtótájékoztatóján tért ki Szirbik Imre polgármester a város lakosságának kedélyeit borzoló fanyesések ügyére.

A Nemzeti Közművek megbízásából egy vállalkozás végzi el a város területén azokat a kényszer fagallyazásokat, amelyek az elektromos vezetékek érintésével balesetveszélyt jelentenek. Megjegyezzük, a fák gondozása, gondos nyesése, karbantartása az ingatlantulajdonos feladata lenne. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen is többektől elhangzott a panasz a gallyazások időbeni helytelenségére és az elvégzett munka minőségére vonatkozóan.

A probléma azért is aktuális, mert városunk – meghívásra – részt vesz a virágos városok nemzetközi versenyében, amelynek zsűrizése július 9-én esedékes. Szirbik Imre – szabadságáról visszatérve – kedden egyeztetéseket folytatott a témában, amelynek eredményeként a fagallyazások leállítása megtörtént, a valóban balesetveszélyt jelentő további munkák a városi főkertész közreműködésével lesznek elvégezve.

Tárgyaltak arról is, hogy a szolgáltatást végző a fanyeséssel okozott károkat lehetőség szerint hozza helyre a fák „életre igazításával”. – Jövőre fogjuk majd látni, hogy több fa kihajt-e majd a szakszerűtlen beavatkozás után – mondta a polgármester. A levágott gallyak bedarálása, ily módon eltakarítása folyamatosan történik – tette hozzá.

A kanadai székhellyel meghirdetett virágos világversenyben részvételünkkel kapcsolatban Szirbik Imre arról számolt be, hogy a felkészülésbe két okból nem közmunkásokat vonnak be. Egyrészt, mert egyre kevesebb közmunka vállaló áll rendelkezésre. Másrészt, mivel komoly szakmai munka a város felkészítése a rangos megmérettetésére, inkább erre a feladatra szakmai partnerektől, azaz kertészeti vállalkozásoktól kértek árajánlatokat. A város anyagi ereje a munkák elvégeztetésére rendelkezésre áll – jelentette ki a polgármester.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.