Bicajra fel!

Szentes Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív program „Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” c. TOP-3. 1.1-15-CS1-2016 felhívásra. A program keretében kerékpárút létesül a Kiss Zsigmond utcán, az Ipartelepi út mentén, vagy a Tiszai Strand közvetlen elérésére.

A mai napon, június 4-én reggel, a Kiss Zsigmond – Köztársaság utcai, projekttel érintett terület mellett, a Százszorszép Óvodába és a Koszta József Általános Iskolába járó gyermekek bevonásával került sor szemléletformáló programokra. Az iskola udvarán felépített ügyességi pálya melletti megnyitón részt vett Szirbik Imre polgármester, valamint a pályázatért felelős Városfejlesztési Csoportot fenntartó Szentes Városi Szolgáltató Kft vezetője, Nagygyörgy Zsolt és munkatársa, dr. Chomiak Waldemar, a körzet képviselője, Antal Balázs Tibor és Dömsödi Mihályné önkormányzati képviselők. A gyerekek ügyességi versenyben vettek részt, és az egészséges életmódhoz kapcsolódó termékekkel ismerkedtek, valamint kipróbálhatták a COOLTÚRA elektromos bicajait.

Szirbik Imre megnyitójában utalt arra, hogy ez az alkalom is azért jött létre, mert újabb kerékpárutak létesülnek a városban. Ez a város arra „termett”, hogy két keréken bármely pontját pillanatok alatt el lehessen érni, lehetőleg balesetmentesen. Kérte, hogy az iskola udvarán felépített ügyességi pálya, és járművek adta lehetőségeket használják ki a gyerekek. Egymásra ügyelve, itt most akár száguldozhatnak is. A nyárra azt kívánta a polgármester, hogy „Bicajra fel!” Kerékpárral fedezzék fel a város minél több pontját, ehhez kívánt a lehető legjobb bizonyítványt, a szünidőre erősödést, sok vidámságot.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

 

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.