Jövőnkért néptáncgála – Újra és újra felzúgott a taps

„Addig leszünk magyarok, amíg magyarul énekelünk és magyarul táncolunk…„ Kallós Zoltán Kossuth-nagydíjas erdélyi magyar néprajzkutató, népzenegyűjtő örök érvényű gondolatai adták május 18-án a Jövőnkért Néptáncegyüttes hagyományos gálaműsorának mottóját. A gálaműsornak ezúttal a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok adott otthont. A néptáncegyüttes ifjúsági és gyermekcsoportjai mutatkoztak be, mintegy számot adva egész éves eredményes munkájukról, arról a sok-sok elismerésről, arany minősítésekről, amellyel gazdagodhattak.

Keller Jánosné a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Felidézte a kezdeteket, hiszen 14 évvel ezelőtt egy kis csoportnyi fiatal kezdte Bagi Ferenc néptáncpedagógus irányításával tanulni a néptáncot.
– Ma már nagyon sokan vagyunk – fogalmazott. Jönnek az újabb és újabb generációk, akik megszeretik és élvezik a népzenét, mert gyönyörű.

Az előképzősök bemutatkozása.

Ezen ünnepi alkalommal az igazgatónő személyesen mondott köszönetet mindazoknak, akik támogatásukkal ott állnak az együttes és a művészeti oktatás mellett. Segítségük felbecsülhetetlen, hiszen nyugodt légkört, biztonságos hátteret teremtenek a mindennapi tartalmas munkához, az igazi tehetség kibontakozásához. A kilencedik néptánc gála is így jöhetett létre. Fellépők, szülők, tanárok és vendégek nagy-nagy örömére, akik újra és újra erőteljes tapssal hálálták meg a produkciókat.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

A gyermek utánpótlás csoport táncából.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.