Gyermekfesztivál, az élményhalmaz gyermeknap

Május 26-27-én immár harmadik alkalommal kerül sor a Gyermekfesztiválra Szentesen. A Bertok Promotion Szentes Város Önkormányzatával közösen a Kurca-part Kalandparkban számos érdekes programmal fogadja a gyermekeket és szüleiket ezen a hétvégén. Ebből az apropóból került sor sajtótájékoztatóra a Megyeházán május 15-én délelőtt.

Szirbik Imre polgármester szólt arról, hogy a Szentesi Nyár programjait nyitja ez a rendezvény. Örömmel álltak három évvel ezelőtt e kezdeményezés mellé, hiszen kiemelt szempont az önkormányzat számára, hogy a családokkal többet tudjon törődni. Szentes egy dinamikus, lendületes, jókedvű város legyen. Létrehoztak idén egy kiadványt a Szentesi Nyár programjaival, amely hamarosan minden családhoz eljut éppen azért, hogy időben felkészülhessenek, választani tudjanak a lakosok a helybeni kikapcsolódási lehetőségek közül – mondta.

A rendezvényt szervező cég képviseletében Bertók Róbert az előzményekről is szólt. Összegzésként említést tett arról, hogy az első évben 40, a másodikban már 50 településről érkeztek vendégek a fesztiválra. A mostani rendezvény a kalandpark nyitórendezvénye lesz, a kapukat 9.00 órakor nyitják és este 6-ig fogadják a látogatókat. Igény szerint tovább is nyitva tartanak.

A rendezvényre a gyermekbelépő 1200, míg a felnőtteké 1000 Ft lesz. Ezért azonban minden játékelemet, még a kötélcsúszdákat is használhatják a gyerekek, és sok-sok nyereményhez szerencsét hozó tombolát is fognak kapni. A tombolával pl. háromnapos családi hétvégét is lehet nyerni.

S hogy a nap végén a kicsiket ne kelljen álomba ringatni, az élmények okozta fáradtságtól maguktól aludjanak el, kipróbálhatják a rodeó bikát, felülhetnek veterán járművekre, quadozhatnak, különféle akadályversenyekben mérhetik össze ügyességüket. Idén is eljönnek a szuperhősök, sőt egész hercegnő kavalkád varázsolja el a kislányokat. Kalandra fel tehát, kicsik és kicsit nagyobbak, egyaránt!

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.