Meddig barát a barát?

Mindenki életében vannak barátok, akikkel olyan jó együtt bulizni, szórakozni, könnyedén venni az életet. Úgy érezzük, bennük megbízhatunk, mert ők a barátaink, akikkel jóban – rosszban együtt vagyunk, s reméljük maradunk is. Ez így túl meseszerű lenne, de mit hoz az élet?

A gondok jelentkezésével ritkulnak a találkozások, nincs annyi idő a találkozásokra, feltűnnek új ismerősök, akikkel jobb lenni. A barátnak hittekkel a találkozások elmaradnak, a gondokkal egyedül marad az ember. A problémákról beszél, mert az foglalkoztatja, azt hiszi, érdekli a másikat, állítólag barátok, pedig… Egy nap reggelén arra ébred, egyedül maradt a világban és nagyon kevés az, aki segítene, esetleg meghallgatja, megfogja a kezét. A volt barátoknak sok a panasz, a gond, negatív ember jelzőjét is rányomják, pedig csak gödörben van, kétségbe van esve. Azok viselkednek így, akik állítólag barátok voltak, akiknek természetesen bármikor, gondolkodás nélkül segített emberünk, mert barátoknak hitte a bajban lévőt. Tőlük hiába várt megértést, de akiktől nem várta ott voltak mellette, hallgatták problémáit, nyújtották kezüket. Lassan, de helyre állt a helyzet, a segítők betöltik a barátok helyét, már bizonyítottak, letették emberségüket a képzeletbeli asztalra. Természetesen előfordul, hogy régi barátok közül is marad egy-egy, de ritka, mint a fehér holló, szerencsére vannak kivételek.
Magától jön a kérdés, ki is a barát? Egyáltalán van még barátság vagy csak érdek együttlétek, amikor mutatjuk, gondtalan, problémamentes, az élet, élvezzük a könnyed oldalát.
Remélem kedves olvasóinknak olyan barátai vannak, akik jóban – rosszban kitartanak egymás mellett egy életen át. Kívánom mindenkinek, legyenek olyan barátságai, amik kitartanak egy életen át.

füredi zsuzsa

Egy hozzászólás “Meddig barát a barát?” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41437 online lapszámunk 2. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.