Tavaszi műfüves bajnokság

Április 20-tól június 15-ig rendezik meg a Sportközpont műfüves pályáján a Skoda Vass Autó Műfüves Labdarúgó Bajnokság tavaszi fordulóit.

Az első négy mérkőzésre pénteken kerül sor a nevezett kilenc csapat körmérkőzései közül. Ezután minden pénteken lesznek meccsek, az a cél, mondta Lantos Sándor szervező, hogy a labdarúgás szerelmesei és művelői számára folyamatosan legyen mérkőzés.
Néhány érdekesség a játékszabályokról: A mérkőzések 2×20 percesek, 5 perc szünettel. A kapus csak a fejjel hazaadott labdát foghatja meg. Szabálytalan hazaadás esetén a hatos vonalról kell elvégezni a szabadrúgást. A pálya mérete 25×42 méter, kézilabda kapuval, és a pálya területe bójákkal lesz kijelölve. Így két pályát alakítanak ki, amelyeken párhuzamosan lesznek a mérkőzések. A pályát oldalvonalon elhagyó labda berúgással vagy bedobással kerül játékba. Becsúszni nem lehet!
Semmilyen stoplis cipő használata nem megengedett! A kapusról is van szöglet. A kapus az alapvonalon kiment labdát csak kézzel hozhatja játékba. Pontozás: győzelem 3, döntetlen 1 pont. Minden csapat köteles 2 db játékra alkalmas labdát biztosítani a mérkőzésére.
Pontegyelőség esetén a gólkülönbség, a több rúgott gól ill. az egymás elleni eredmény a döntő.

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41437 online lapszámunk 4. oldalán.

Az április 20. első játéknap sorsolása: 19.00 órakor a Jackass a Lokival csak össze. 19.50. Dream Team – Belvárosi Favárgók, Mono- Pool Team – Favorit mérkőzésekre kerül sor párhuzamosan. A második játéknap április 27. 

 

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.