Nyitva lesznek a hét végén a kormányablakok

Péntektől vasárnapig, 7-től 19 óráig tartanak nyitva a kormányablakok, hogy biztosítsák az ügyfelek részére a választási jog zavartalan gyakorlását – tekintettel arra, hogy szavazni csak érvényes személyi okmányokkal lehet. Így lesz ez Csongrád megye tizenkét kormányablakában is.

 
Mint ismeretes, április 8-án, a szavazóhelyiségben az a választópolgár szavazhat, aki a névjegyzékben szerepel és rendelkezik érvényes okmánnyal, amellyel igazolja személyazonosságát (például személyazonosító igazolvány, útlevél, vagy vezetői engedély), lakcímét és személyi azonosítóját (lakcímkártya). Aki lejárt okmánnyal érkezik, az nem szavazhat, a szavazatszámláló bizottság el fogja utasítani. 
 
Azonban a választójog gyakorlása érdekében a legközelebbi kormányablakban azonnali lehetőség lesz a lejárt okmány megújítására.  
Az április 6-án, 7-én és 8-án biztosított meghosszabbított ügyfélfogadási rendben az ügyfeleknek lehetőségük lesz személyazonosításra alkalmas okmány (állandó illetve ideiglenes személyazonosító igazolvány) igénylésére, valamint a lakcímigazolvány pótlására. 
A rendkívüli nyitva tartás ideje alatt kizárólag ezekre korlátozódik az intézhető ügyek köre, egyéb ügyekben nincs mód eljárni.
 
Csongrád megye kormányablakai: 
 
Szeged, Rákóczi tér 1. sz
Csongrád, Justh Gyula u. 2/B. sz
• Hódmezővásárhely, Ady E. u. 14. sz. 
Mindszent, Köztársaság tér 6. sz
• Kistelek, Árpád u. 1. sz. 
• Makó, Széchenyi tér. 22. sz. 
Mórahalom Millenniumi sétány 17. sz
• Szentes, Kossuth tér 6. sz. 
Üllés, Dorozsmai út 40.
Sándorfalva, Ady Endre út 1

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.