SING, azaz angol énekek bemutatója

A Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola két tanítási nyelvű tagozata ismét kitett magáért. Március 7-én, szerdán bemutatkoztak az iskola első és második osztályos angol tagozatos diákjai, de a rendezvény keretein belül most is lehetőség nyílt arra, hogy az óvodások is kiálljanak a nagyközönség elé. Elmondhatjuk, hogy Szentesen szinte majdnem minden óvodában játékos keretek között megismerkedhetnek a gyerekek az idegen nyelvvel.

Gyakran halljuk Vekerdy Tamás véleményét, miszerint az óvodás ne az angol nyelvet tanulja, hanem focizzon, legyen kinn a szabadban, szaladgáljon. Teljes mértékben egyet értek a pszichológussal, de ha a gyermeket érdekli a nyelv, akkor meg kell adni neki a lehetőséget arra, hogy próbálgassa az angol dalokat, mondókákat, egyszerű mondatokat.
A Rákóczi és a Damjanich óvodába már több éve járok nyelvet tanítani, ahol az óvodások mindig örömmel jönnek az angol foglalkozásokra. Csak dalokat, mondókákat, egyszerű mondatokat tanulunk, nem nyelvtant. Próbálok olyan módszert követni, mint amikor a kisgyermek beszélni tanul, tehát sokszor elismételjük a szavakat, látjuk (a szavakat?), halljuk. Sok eszközzel, játékkal színesítem a foglalkozásokat. Ezen a bemutatón is kiemelte az egyik „zsűritag”, hogy a lehetőségekhez mérten minél hamarabb tanuljanak a gyerekek idegen nyelvet.

Azt is nagyra értékelte, hogy az óvodások és az iskolások milyen magabiztossággal álltak ki a közönség elé, pedig nem az anyanyelvükön szólaltak meg. A bemutató szervezése is átgondolt volt. Két terembe várták a gyerekeket, így nem kellett annyit várakozni. A pedagógusok nagyon kedvesek, segítőkészek voltak, ha valamelyik gyermek lámpalázas volt, rögtön segítették, biztatták. Nem a hibátlan előadás volt a cél, hanem, hogy bemutassák a gyerekek, hogy mennyit tanultak az iskolában és az óvodában.

Külön köszönet illeti a szervezőket azért is, mert mindenki kapott ajándékot, aki kiállt szerepelni. Az iskola vendégül látta a résztvevőket, volt ott sütemény, „kukac” tea.
Azt hiszem, hogy elmondhatjuk azt, hogy az iskola nevelőtestülete mindent megtesz diákjaiért. Külön ki kell emelni, hogy a két tanítási nyelvű tagozat milyen sikeres. Szerencsések azok a diákok, akik a Deákba járhatnak. Mindenkinek figyelmébe ajánlom, így iskolakezdés előtt.
Látogassanak el az iskolába és győződjenek meg róla!
Szobota Imréné Györgyi
angol nyelvet oktató óvónő

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41425 online lapszámunk 1. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.