Arany 200 utazó kiállítás Szentesen

A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2017. májusában nyílt meg a 200 éve született Arany János előtt tisztelgő reprezentatív kiállítás. Az “Önarckép álarcokban” című tárlatnak elkészült az iskolai oktatást kiegészítő, országos utazó változata is. Az egyedi látványvilágú kiállítás versek, képek, különféle dokumentumok és relikviamásolatok segítségével mutatja be Arany János életművét, kapcsolatait, költészetének máig ható jelentőségét.

Szentesen április 6-7 között látható az utazó kiállítás, Szentes Város Önkormányzata és a Kiss Bálint Református Általános Iskola közös szervezésében. A pénteki napon az iskola tanulói, szombaton pedig a lakosság tekintheti meg a nem mindennapi kiállítást a Kossuth téren. 
Fotó: forrás www.vira.hu.

Egy hozzászólás “Arany 200 utazó kiállítás Szentesen” bejegyzésre

 1. Dömsödi Teréz:

  TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

  A Kiss Bálint Református Általános Iskola és Szentes város Önkormányzata közös szervezésében Szentesre érkezik az Arany János munkásságát bemutató jubileumi vándorkiállítás. Az Arany200 busz a Kossuth téren fogadja majd a látogatókat.
  A kiállítás teljesen interaktív, klasszikus tárlatvezetés nem szükséges a látnivalók befogadásához, de amikor megérkezik egy csoport, kapnak egy általános eligazítást, tájékoztatót kollégáinktól, akik minden felmerülő érdeklődő kérdésre készségesen válaszolnak majd legjobb tudásuk szerint. Az érdeklődők a buszt körbejárhatják, a képregényt az oldalán megnézhetik. Vannak kvízkérdéseink, kitöltögetős, rajzolgatós feladatlapok kisebbek számára. Kényelmesen 20 fő, kicsit szűkösebben 25 fő fér fel egyszerre a buszra és egy csoportnak minimum 20 percre van szüksége.
  A pénteki napon az iskola diákjait várja a busz, a szombati nap azonban teljes egészében Szentes városáé.
  Az ingyenesen megtekinthető interaktív kiállítás a Megyeháza épülete előtt, a Kossuth téren szombaton 9.00-15.00 várja az érdeklődőket.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.