Kamarai tagok figyelmébe! – Kamarai hozzájárulás befizetése – Adatvédelmi tájékoztató fórum

Idén is március 31-ig kell befizetnie a kereskedelmi és iparkamarához tartozó vállalkozásoknak az 5000 forintos kamarai hozzájárulást. Mivel idén hétvégére esik ez a dátum, így a gazdálkodó szervezetek április 3-áig teljesíthetik kötelezettségüket. A már 5 évvel ezelőtt bevezetett intézkedés egyik legnagyobb előnye – az önkéntes tagság rendszerének megtartása mellett, hogy feltérképezhetővé tette a működő vállalkozásokat Magyarországon.

A kamarai nyilvántartásba vételi folyamat bevezetésének szükségességét jól igazolja az is, hogy 2012 óta teljes képet kaphatunk arról, hogy pontosan hány működő vállalkozás van országszerte. Sőt pontosan tudhatjuk azt is, hogy tavaly Csongrád megyében több mint 23.600 nyilvántartásba vett vállalkozás volt. A megoldás bevezetése a kamarai hozzájárulást befizetőknek ingyenes szolgáltatásokat is hozott.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ezt igyekszik széles körűen nyújtani a vállalkozások részére, így számtalan lehetőséggel és szolgáltatással várja a nyilvántartásba vett gazdálkodó szervezeteket. Évente számos szakmai programmal várják őket Szeged mellett a megye több városában is. Ezeken az eseményeken általában a vállalkozások minden napjait érintő témákban (adózás, munkaügyek, szakképzés, aktuális pályázati lehetőségek) nyújt tájékoztatást a megyei gazdasági kamara, de idén például több mint 300 fő részvételével az EU Általános Adatvédelmi Rendeletéről tartott előadást Szegeden, melyet további rendezvény követ a megye további városaiban is.

Továbbá a kamara tanácsadással igyekszik segíteni a gazdálkodó szervezetek munkáját. A kamarai Tanácsadói Hálózatban 24 szakértő várja a hozzáfordulók kérdéseit a munkaügyi témáktól, a marketingen át egészen a pályázattal kapcsolatos lehetőségekig. A hálózat keretében a tanácsadók az első megbeszélést ingyen biztosítják az érdeklődők számára. Emellett minden évben lehetőség van egyszeri ingyenes adótanácsadásra is. Az információhoz jutást segítik a kamara e-mailen érkező rendezvényajánlói, valamint az Euro Info Futár hírlevél is, ahol a különböző üzleti információk mellett pályázati hírekről tájékozódhatnak, és partnerkeresési megkereséseket olvashatnak a feliratkozók. A kamara emellett kiemelten fontos szerepet játszik a szakképzésben is.

Mindemellett a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál működik a világ legnagyobb üzletfejlesztési hálózata, az Enterprise Europe Network Dél-Alföldi Irodája is. Az iroda munkatársai a külföldi piacra jutásban segíti a hozzájuk fordulókat. Tájékoztató rendezvényeik mellett internetes partnerkereső profilokat, üzletember találkozókat és üzleti megbeszéléseket szerveznek.

A megyei gazdasági önkormányzat a forrásszerzésben is igyekszik segíteni a vállalkozókat, akik a kamara szegedi, hódmezővásárhelyi, és szentesi irodájában igényelhetik a Széchenyi Kártya Program konstrukcióit, melyek közül most a Széchenyi Beruházási Hitel, az Önerő Kiegészítő Hitel és a Támogatást Megelőző Hitel 0 százalékos kamattal érhető el. A program konstrukcióit az önkéntes kamarai tagok ingyenes ügyintézéssel igényelhetik a gazdasági önkormányzat ügyfélszolgálatain.

A kamara szegedi, hódmezővásárhelyi, szentesi és makói ügyfélszolgálatai a húsvéti, ünnepi hosszúhétvégén zárva tartanak. Személyesen tehát április 3-án kedden tudják befizetni a vállalkozások a kamarai hozzájárulást. Az egyszerűbb ügyintézés miatt érdemes inkább átutalással teljesíteni a tranzakciót az alábbi bankszámlaszámon:

Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
BANKSZÁMLASZÁM: 10918001-00000010-56060217
(Közlemény: adószám és a “kamarai hozzájárulás”  szöveg)
További információ: www.csmkik.hu, vagy 62/554-250

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.