„Fiatal Oroszlánok” Világbajnoksága Szentesen

Sosai Oyama Rióban, a Fiatal Oroszlánok Házában képezte tanítványait, köztük Shihan Brezovai Sándor 7 dan-os karatemestert is a tiszteleten, a feltétlen engedelmességen alapuló kyokushin karate fortélyaira. A shihan most a nagy előd emléke előtt tisztelegve, június 23-ára szervezi Szentesre a Fiatal Oroszlánok Kyokushin Karate Világbajnokságát.

A rendezvény első sajtótájékoztatóján részt vett Farkas Sándor országgyűlési képviselő is, aki a rendezvény egyik fővédnöke. A fővédnökséget elvállalta továbbá Dr. Simicskó István Honvédelmi Miniszter, a verseny védnöke Molnár Zsolt ezredes és Gémes László, Szegvár polgármestere.

A sajtótájékoztatón Farkas Sándor elmondta, hogy örömmel tesz eleget Brezovai Sándor kérésének, hiszen tudja, hogy milyen feladatokkal jár egy világbajnokság megszervezése, ahova legalább 30 ország képviselőit, sportolóit várják június 23-ára. Azt kérte a sajtó képviselőitől, adjanak az eseménynek minél több publicitást, hiszen a siker érdekében szükséges az összefogás.

A világbajnokság ideje alatt katonai toborzás is lesz. A Magyar Honvédség mind a katonai, mind a tartalékos szolgálatra jelentkezőket várja. Megemlékeztek Furkó Kálmán ezredesről, aki 8 dan-os karate mesterként kiváló példáját adta a sport és a honvédség összekapcsolódásának.

Shihan Brezovai Sándor visszaemlékezett a 2016-ban rendezett világbajnokságra, amikor 22 ország közel 600 versenyzője érkezett Szentesre, 99 sportegyesületet képviselve. Az idén nyári VB-re 33 ország sportegyesületeivel folynak tárgyalások, már eddig az érdeklődő versenyzők száma megközelíti a 700 főt, említette. A szervezéshez fontos bázist jelent a Magyar Karate Szakszövetség, amely mintegy 150 ezer tagot számlál. Hazánkból félszáz klub részvételére számítanak – tette hozzá.
A shihan szólt arról is, hogy a sportcsarnok előtt elhelyezett emlékművet további két shinto kapuval egészítenék ki a béke, a nemzetek közötti tisztelet jelképeként. A rendezvény ideje alatt emléktáblát szeretnének elhelyezni Furkó Kálmán emlékére is.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.