Jó, hogy húsvéthétfőn is van program Szentesen

Március 23-án reggel sajtótájékoztató keretében ismertette a húsvéthétfői Kézműves Ízek Fesztiválja programjait a szervező Szentesi Vendégszeretet Egyesület.

A sajtótájékoztató a rendezvény helyszínén, a Művelődési és Ifjúsági Házban volt, ahol az egyesület elnöke, Matkócsik Pál immár a kilencedik fesztiválra invitálta a szentesieket és a vendégeket. Elmondta, hogy több mint negyven kiállító gasztronómiai kóstolóval vagy kézműves tárgyaival kínál a résztvevők számára látni és ízlelni valót. Ráhangolódásként március 29-én, csütörtökön 10 órától, előbb a Kossuth téren, majd a Luther téren díszítenek fát húsvéti tojásokkal, díszekkel. Arra kérte a lakosságot, csatlakozzanak saját felajánlásaikkal az akcióhoz!

A húsvéthétfőről érdeklődésre elmondta, hogy sajtok, fűszernövények, gomba, házi készítésű sütemények, rétes, s még sok finomság várja majd a nagyközönséget. Gazdag lesz a nap kulturális és gyermekprogramokban is. Hagyományőrző játék, városnéző kocsikázás, kovácsmester, fafaragó, valamint előadások, filmvetítés fogadják a látogatókat.
A belépő támogató jegy 400 Ft-ért, amely egy szép képeslap, de nyereményszelvény is egyben, amely soroláson vesz majd részt.

A képen balról: Hankó Györgyné, Csikai Gabriella, Matkócsik Pál és Varróné Szabó Ildikó.

Varróné Szabó Ildikó, a Szentesi Művelődési Központ igazgatója, mint a rendezvény házigazdája, hozzá tette, évek óta jó együttműködés övezi az a szervező egyesülettel közös munkájukat. A szervezéshez, a rendezvény sikeréhez minden technikai és szakmai segítséget megadnak. Hangot adott azon reményének, hogy sok megelégedett látogató fogja jól érezni magát az ünnepi rendezvényen.

Népzenei és az alkalomhoz illeszkedő irodalmi műsorral készül a Zöldág Hagyományőrző Szakkör erre a napra – említette Hankó Györgyné szakkörvezető. A délutáni műsorblokkokban lesz húsvéti passió, Móricz Zsigmond mű, népi énekek Simon Éva és Balla Tibor, valamint Debreczeni-Kis Helga és Korsós Kinga népzenészek közreműködésével. József Attila istenes verseiből is felcsendül néhány, és a magyar nyelv ősi logikai teljességét igazoló, az 1900-as évekből való történeteket ismerhetnek meg az érdeklődők.

A rendezvény 16 óra előtt táncházzal zárul.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.