Az élet szakácskönyvéből

Végy 12 hónapot és tisztítsd meg őket mindenféle rosszindulattól, kapzsiságtól, gyűlölettől. Minden hónapot szelj fel 30, vagy 31 részre (február kivétel), így a készlet kitart egész év folyamán. Ez után minden napunk úgy készül, hogy veszünk egy nagy adag bizalmat, egy adag becsületes munkát, két adag jókedvet. Adunk hozzá még három púpozott evőkanálnyi optimizmust, 1 teáskanálnyi béketűrést, három csepp türelmet és kettő csepp tapintatot.

Mindent bőségesen leöntünk szeretettel. Így elkészítve kedves mosoly és barátságos szavak közepette tálaljuk. Ezt az ételt mindig örömmel fogyasszuk, és ne engedjük, hogy napunk az élet szakácsművészetének a tökéletes és eleven koronája nélkül teljen el!
S még néhány gondolat a mosolyról, amely nem kerül semmibe. Gazdaggá teszi azokat, akik kapják, s nem lesznek szegények azok, akik adják. Tartama mindössze néhány pillanat, de szinte egy örökkévalóságon át kell készülni rá. Senki sem olyan gazdag, hogy megvehetné, senki sem olyan szegény, hogy ne érdemelné meg.
A mosoly pihenteti a fáradtat, felbátorítja a félénket. Nem lehet sem megvásárolni, sem kölcsönadni, sem ellopni, mert ez olyan valami, aminek csak akkor van értéke, ha adják.
Ha találkozol valakivel, aki nem tud többé mosolyogni, légy nagylelkű; ajándékozd meg mosolyoddal, mert ez senkinek sem olyan fontos, mint éppen annak, aki nem képes mosolyát másnak adni!

Bolt az Egészséghez Üzlet
Szentes, Kossuth utca 22.

Fotó: Dömsödi Teréz

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41422 online lapszámunk 3. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.