„Keresd az utat!” – Aktív turisztikai program Szentesen

Március 7-én a Dózsa-házban sajtótájékoztatót tartott a St. Jupát SE új projektjéről Valkai Zsolt, az egyesület vezetője. A „Keresd az utat” aktív turisztikai programmal honlapjukat, a www.jupat.hu weboldalt újították meg régi szép népdalunk címét választva: „Indulj el egy úton!”

Térségünk gyalogos, vízi és kerékpáros túra útvonalait gyűjti össze a honlap úgy, hogy műholdas (GPS, androidos telefon) letöltési lehetőséggel a túrázni vágyó turista már odahaza megtervezhesse a választott útvonalat. Indul a honlapon egy Élménybeszámolók feltöltésére szolgáló rovat, valamint külön Galéria a képeknek. Információs felület segít az ide érkezőnek a pontos eligazodásban. A túra utat tervező meghatározhatja, hol szeretne haladni kerékpárral, bérelne-e kenut, kiegészítő foglalkozásokon részt vesz-e, milyen a természetben végezhető tevékenységek közül választ. A folyamatosan új információkkal bővülő oldal frissítéséről rendszeresen gondoskodik az egyesület – hallhattuk.

Szirbik Imre és Valkai Zsolt.

A programhoz ún. tanpálya is tartozik, amely egy térkép. Segít a döntésben, hogy a túrázó a rövidebb, vagy hosszabb útvonalat választja, mi a teendője útközben, a terület mely adottságaival kell számolnia az útvonal megválasztása közben. A ligeti tanpálya adottságait a GPS- szel gyakorlatban is kipróbálták a sajtó munkatársai.

Szirbik Imre polgármester az elhangzottakhoz hozzá tette, ez a szolgáltatás is azt a célt szolgálja, hogy a városba a vendég ne csak átutazóként érkezzen. Olyan interaktív lehetőségre találjon ezen a honlapon, amely megmutatja számára az igényei szerinti úti célt, legyen az pl. a honvédségi csapatmúzeum, a vasúttörténeti kiállítás, vagy bármi más, amelyre fel tud készülni. Fontos, hogy a projekt kiállja az idő próbáját, egyre többek megelégedésére.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.