1 hónap múlva választás

A március 6-án délelőtt tartott sajtóbeszélgetésen Farkas Sándor országgyűlési képviselő – mint a FIDESZ képviselő-jelöltje – fogadta a médiák munkatársait, és a következőkről adott tájékoztatást:

Elsőként kiemelte, hogy Magyarországon a gazdasági növekedés az Európai Unió tagállamai között kimagaslóan a legjobb. A növekedés üteme 4%-os bővülést hozott. Ezt bizonyítja, hogy a munkanélküliség a térségben is a legalacsonyabb, ami 3,1-es rátát jelent. Ma városunkban 2300 fővel többen dolgoznak, mint 2010-ben. A foglalkoztatási mutatók ilyen arányú javulásához hozzájárult a vállalkozások erősödése, köszönet illeti őket ezért. – mondta.

Említést tett arról, hogy a TOP1 és TOP2-es pályázatok döntés után vannak. Ha az elkölthető források kisebbek is, ám nem annyira, hogy a különbözetet az önkormányzatok ne tudnák kigazdálkodni. A jövő kapcsán megjegyezte, Szentes és Csongrád együttműködésében fontos kiaknázandó lehetőségek vannak. De ugyancsak összefogás kell Sándorfalva és Kistelek mikro körzet vagy Mindszent Hódmezővásárhely fejődése érdekében.

Szólt továbbá arról, hogy a térség számára oly fontos mezőgazdasági ágazatok új kihívás előtt állnak. 2020 után az uniós támogatások rendszere megváltozik, amelyre fel kell készülniük a mezőgazdaság szereplőinek. Fontos, hogy a mostani pályázati ciklusból már győztesként kerüljenek ki. Hangsúlyozta az összefogás jelentőségét, új alapokra kerül a szövetkezés, közös integrált árualapok, közös fajták, növényvédelem, marketing stratégiák válnak majd szükségessé. Európában minderre kiválóan működő példák vannak hosszú évtizedek óta. Kitörési ponttá kell válniuk olyan ágazatoknak, pl. állattenyésztés, kertészet, amelyeknek nem sikerült az elmúlt évtizedekben kiteljesedni.

A szentesi kórház műtőtömb beruházása kapcsán azt mondta, az egységes ellátási rendszer tervezése folyamatban van, a tervező munkára, a régi tervek átdolgozására 150 millió forint áll rendelkezésre. A kiviteli tervek szeptemberre várhatóak. A szentesi kórház fejlődéséhez fontos technológiai eszközöket kapott, örömmel nyugtázható továbbá, hogy a várólisták terén is kedvező a változás – tette hozzá.

Végezetül a választási kampányról is szólt. A FIDESZ mértéktartó kampányt folytat, alapoz arra, hogy a kormányzati intézkedések kedvező hatása mára minden családban érzékelhető. Folyamatos cél a további életminőség javulás biztosítása. Azonban a gazdasági növekedés a magyar emberek szorgalmas munkája, kitartása nélkül nem jöhetett volna létre. A lakosság bizalmát, a választásokon való részvételét, valamint személyére és pártjára leadandó szavazatait kérve azt mondta: a FIDESZ elkötelezett Magyarország mellett, amellett, hogy Magyarországnak magyar országnak kell maradnia. Ebben az elhatározásban hazánknak egyre több barátja van Európában és mellettünk állnak a V4-ek is – hallhattuk.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.