Az “Év edzője” idén

A Szentes Város Önkormányzata által március 2-án megtartott sportolói ünnepségen Bertók Róbert az “Év edzője” kitüntetést vehette át.

Bertók Róbert a 90’-es évektől kezdve az ökölvívásban számos kiváló eredménnyel büszkélkedhet, többek között 1991-ben Ökölvívó Junior OB III. helyezés, 1992-ben Ökölvívó Junior OB II. helyezés, négyszeres bronzérmes az Ökölvívó Felnőtt Magyar Bajnokságban, majd 97-ben Felnőtt Magyar Bajnoki címet szerzett, és elnyerte a legjobb teljesítményt nyújtó versenyző címet. 6 évig volt a felnőtt ökölvívó válogatott tagja. Ez idő alatt több nemzetközi tornát is megnyert. 1999-ben az Athéni Akropolisz kupán kvalifikálta súlycsoportját a 2000-es Tamperei EB-re, amelyen részt is vett. 1994-ben kezdett a kick-boksz sportágban tevékenykedni, de azt az ökölvívó karrierje miatt egy ideig szüneteltette. Később, az ökölvívás befejezése után, visszatért a kick boksz szakághoz. 2004-ben 2-szeres Európa Kupa győzelmet szerzett Szegeden, majd a Bázelban megrendezett WKA és IAKSA összevont kick boksz Világbajnokságon is két aranyat szerzett full contact, és light contact kategóriában. Az ökölvívás és a kick-boksz mellett a lábtenisz sportágban is kipróbálta magát és 2014-ben a Lábtenisz Magyar Bajnokság amatőr szakágában I. helyet szerzett.

Szentes Város Önkormányzata először 1997-ben, majd 2004-ben az „Év sportolója” címet adományozta neki, illetve 2004-ben a Csongrád Megye Sportjáért elismerést is megkapta a megyei közgyűléstől. Nevéhez számos sportszervezői tevékenység is köthető, így 2001. óta számtalan élő tévé közvetítéses küzdősport gála főszervezője, 1997-ben az ISKA Kick-boksz EB főszervezője, 1996. óta ifjúsági, és szabadidős sportrendezvények szervezője, 2014-től pedig a Lábtenisz OB főszervezője. Az aktív sportolói pályafutás befejezése után edzőként is megállja a helyét, így az ökölvívásban Petrovics István 2001-ben felnőtt magyar bajnoki, Faur Csaba 2008-ban ifjúsági Magyar Bajnoki címet szerzett, a kick-bokszban Szilasi Adrián és Lakatos András az ISKA Európa Bajnokságon kétszer 3. helyezést ért el. Jelenleg Szellő Imre egykori olimpikon edzője 2016. októbere óta, aki Magyarország legmagasabban jegyzett ökölvívója, a WBO világszervezet 4. helyezettje, WBO Interkontitnentális Bajnok. A közös munka eddig 6 nyert mérkőzést és két címvédő mérkőzést eredményezett.

Fotó: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.