A Házasság hete üzenete

Február 6-án a Petőfi Caféban sajtótájékoztató keretében értesülhettünk a közelgő Házasság hete programjairól, a Szentesen tartandó események üzeneteiről.

A sajtótájékoztatót Koválcsik Magdolna és Tóth Tamás a rendezvényt szervező Szentesi Keresztény Pedagógus Társaság képviseletében, valamint Farkas Sándor országgyűlési képviselő tartotta. A szervezők felhívással éltek a szentesi cégek, vállalkozások felé, amely a Társaság Facebook oldalán található, s mely alapján újabb 5 Életzászló (“babazászló) találhat méltó helyre az idei, február 15-16-án tartandó előadások alkalmával.

Balról: Farkas Sándor országgyűlési képviselő, Koválcsik Magdolna és Tóth Tamás.

2018 a Családok Éve. Farkas Sándor megemlékezett arról, hogy társadalmunk legalapvetőbb pillére a család. Több fajta kapcsolat létezik, a kormányzat azonban elkötelezett a férfi és nő közös szerepvállalásán alapuló magyar családok mellett, hiszen Magyarország népességfogyását nem csak megállítani szükséges, de az is nagyon fontos, hogy meginduljon a növekedés – mondta. Ha a helyzet nem változik, a statisztikák szerint 2050-re 9 millió fő alá csökken a hazai népesség lélekszáma.

A sajtó képviselői.

Farkas Sándor arról is szólt, hogy vitatott gyakran, a gyermek nevelésében ki miért felelős, mi az iskola és mi a szülő szerepe. A gyermek személyiségét azonban nagyban meghatározza, mennyi időt tud eltölteni a szüleivel, milyen indíttatást kap a családjában. Saját élettapasztalatai alapján tudja, mennyiben más, ha a gyermek teljes családban nevelkedhet, mint ha a család egysége sérül.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.