Éves közgyűlés a horgászoknál – Móló stop a Kurcán

Január 28-án délelőtt tartotta éves közgyűlését a Gerecz Elemér Sporthorgász Egyesület a Művelődési és Ifjúsági Házban. Az egyesület tagságából 92-en jelentek meg, fogadták el az éves beszámolókat, tettek javaslatokat az idei év eseményeihez.

Érdeklődésünkre Kalamusz Endre, az egyesület elnöke örömmel számolt be arról, hogy az egyesület költségvetési tervét 2,5 millió forinttal túlteljesítették. Szerepe volt ebben annak a ténynek, hogy többen váltottak napijegyet, mint a korábbi években és új tagok is érkeztek az egyesületbe. Napi munkájukat új irodai munkatárs segíti, aki bértámogatásban részesül, ily módon is mérséklődtek kiadásaik.
2017 évben haltelepítésre 13 millió forintot költöttek, a vizeikbe a tavaszi és őszi telepítés során 182 mázsa halat, nagyobb részt, pontyot telepítettek. Került azért a vizekbe csuka, süllő, keszeg, compó és aranykárász is.
Az elnök ezúton értesíti az egyesület tagságát, hogy az irodán megnyílt az engedélyváltás lehetősége. Az év során folyamatosan kéri a tagtársak önkéntes közreműködését és segítségét a halőrzésben és a környezetvédelmi nap megszervezésében, amikor a vizek partját szabadítják meg az ottfelejtett szeméttől, hulladéktól.

Résztvevők egy csoportja.

Minden horgásztárs legyen arra figyelemmel, hogy mólóépítési tilalom van a Kurcán, a mólók gazdáinak beazonosítása, a szükséges intézkedések végrehajtása idejére biztosan.
Aktuális továbbá, hogy február 28-ig kell minden egyesületi tagnak az irodában leadnia a helyesen kitöltött fogási naplót.
Kérdésünkre szólt arról, hogy a versenyek, egyéb programok a hagyományoknak megfelelően történnek 2018-ban is. Az elmúlt évben gyorsan feltöltődtek a horgászhelyek egy-egy verseny alkalmával, egyre távolabbról érkeznek a lelkes horgászok. Tavasszal megrendezik a Peca sulit, nyáron a horgásztáborba várják a gyerekeket.
Folyamatosan figyelik a pályázatokat, a közeljövőben az iroda fejlesztésében, halőri eszközök beszerzésében gondolkodnak.

Kép és szöveg:
Dömsödi Teréz

A résztvevők másik csoportja. (Nagyításhoz katt a képekre!)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.