Mikor nem fő szét a virsli? – Beszerezték már a szilveszter legjavát?

Legutóbb, karácsony előtt, amikor a Derekegyházi Húsvágó- és Feldolgozó Üzem termékeit ajánlottuk, Szűcs Antal, a Rákóczi Ferenc utcai Mintabolt üzletvezetője elárulta nekünk a virsli főzés titkát. Bizonyára önök is, bevallom, én is jártam már úgy, hogy főzés közben a virsli kettérepedt.

-Ez nem fordul elő, ha a virslit hideg vízben tesszük fel főni. Amint forrni kezd, elzárjuk alatta a lángot, ill. levesszük a tűzhelyről. 1-2 percre fedő alatt tartjuk, majd tálalhatjuk a vendégeink elé – tanácsolta a hentesmester, aki így főzi a vágóhíd saját készítésű juhbeles, roppanós virslijét szilveszter éjfélre. Azt is elárulta, hogy a derekegyházi juhbeles roppanós “bécsi” nem tartalmaz vízmegkötő adalékanyagot, már ezért is érdemes választani!

Ebből az évből már száz óra sincs hátra, a szentesi mintabolt vasárnap 11 óráig lesz nyitva, s a képen látható malacka gazdára vár. Pácolása 48 órával a sütés előtt ideális. Készre sütni pedig 8-10 óra alatt lehet. A szilveszteri füstölt áruból is érdemes mielőbb bevásárolni.

Az ünnepek után a Brillir Mintaboltok január 3-án nyitnak. Boldog Újévet Mindenkinek!

Kép és szöveg: DT. x

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.