Stílustippek 5. – A színek fontossága, miért kell színtanácsadás?

Minden évben többször, évszakokhoz kötötten trend színeket határoznak meg, nos, ezek mentén általában az üzletekben is ilyen, vagy ehhez hasonló színekben kerülnek ki a tavaszi/nyári vagy őszi/téli kollekciók. Magyarországon néha érzek ebben egy kis elmaradást, de ne is legyen senkinek az a célja, hogy e trendszínek alapján vásárol.

Vegyük pl. a most aktuális évszakot, most divat a piros szín, ami a tél típusnak áll jól, minden évben bekerül egy csomó őszi szín, mint pl. a barna, mustársárga, de ezek az ősz és tavasz típusoknak állnak jól. És, hogy ez miért is fontos, azért mert egy tél típus egy barna kabátban láthatatlan lesz, és ugyan így egy tavasz típust a fekete öregít, stb.
Emellett a színekkel energiát sugárzunk, pl. a ruha tökéletes, az ön mérete, az alkatának megfelelő, de mégis az összképből nem az jön le, hogy hűha, ekkor nagy valószínűséggel rossz a szín. Ezért, ahogy azt már korábban írtam, az aktuális színek mellett lehet mindig általánosakat is találni, és a trendből mindig csak azt integráljuk, ami a saját színeinkhez és stílusunkhoz kiváló.
Ezért is fontos a színtanácsadás, hiszen megnézzük, hogy mely színek, árnyalatok, tónusok állnak a legjobban. Nem mindegy hogy a szín meleg vagy hideg, telített vagy telítetlen, világos vagy sötét. Ezután, ha már tudjuk, hogy pl. meleg vagy hideg tónusú színek állnak jól, akkor jön a finomhangolás, hogy pl. a hideg tónusból a világos vagy a sötétebb árnyalatok, az élénkebb vagy a pasztell árnyalatok, így az évszakelméletnek megfelelően meghatározom, hogy a 12 színtípusból melyik az öné, és mely színpaletta a legideálisabb a számára, illetve, hogy ezt az életben hogyan lehet alkalmazni, pl. egy vásárlás során.
Legközelebb az év zárásaként az alkalomhoz illő öltözék ötletek jönnek!
Addig is, ha segíthetek, Önnek, keressen bizalommal az alábbi elérhetőségek egyikén:
Óvári Gabriella szín- és stílustanácsadó
+36/70/426-5898 ovarigabi1985@gmail.com
www.facebook.com/ovarigabriella
https://hu.pinterest.com/szinessikkesstilusos x.

Egy hozzászólás “Stílustippek 5. – A színek fontossága, miért kell színtanácsadás?” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41396 online lapszámunk 2. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.