Szeretetben könnyebb

Nyolcadikos lehetett a fiú, aki testvérével, maximum 5 éves lehetett, ment a Kossuth utcán. A nagy, igazi mai tini, akinek a szeme mindig a testvérén volt. A kicsi be akart menni az egyik boltba, a nagy természetesen nem engedte. Megfogta a kezét, s olyan gyakorlattal, szeretettel terelte el a figyelmét kis testvérének, közben érződött a szeretet kettőjük közt. Egy hétköznap délután volt, átlagos. Ez a kép mégis megmaradt bennem, el is csodálkoztam, ilyen is van! Milyen boldogok lehetnek a szülők, hogy ilyen gyerekeik vannak, s talán igazi, meghitt szeretet uralkodik az otthonukban.

Nem tudom mi lesz később, csak remélni tudom, hogy a nagyfiú, ha édesapa lesz, ugyanilyen szeretettel fogja terelgetni kisfiát vagy kislányát, mint most az öccsét.
Másik élményem már édesapától származik. Nem régen született meg első gyermeke, s örömében felhívott, megosztani az élményt, az örömet.
– A fiam jól van, gyönyörű baba, jól van a feleségem is. De amit ő kibírt, az csodálatra méltó. Nagyon erős, bátor nő. Én nem bírtam volna ki, így is nehéz volt, hogy mellette lehettem. Nem tágult, így végül nehezen, de ráállt, hogy császármetszéssel hozza világra életünk értelmét. És csak úgy dőlt belőle felesége dicsérete, hogy mit megtett a baba természetes úton történő megszületéséért-de hiába, s érte, hogy megajándékozhassa a gyönyörű kisfiúval. Míg hallgattam elgondolkodtam, milyen szerető családba született ez a pici, ahol az anyuka talán szó szerint megszenvedett, hogy kezében tarthassa gyermekét. S az apuka, milyen büszke az újdonsült kismamára, milyen őszinte szeretettel, csodálattal beszélt róla. Ez az apuka már társ a nevelésben, s megérdemelte, hogy gyermeke szülessen.
Talán nem véletlen, hogy karácsony előtt találkoztam ezzel a két esettel, ahol mindkettő a szeretetről, a gyengédségről szól. Ők már érzik és tudják is, a karácsony igazi értelmét Jézus születése mellett, ami az őszinte szeretet.
Fiú és férfi, akik nem szégyellték kimutatni érzéseiket. Örömmel gondolok rájuk, hiszen megszépítették a napom.
Örömökben gazdag áldott Adventot kívánok minden kedves olvasónak!

füredi zsuzsa

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41382 online lapszámunk 2. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.