Könyvújdonságok gyerekeknek

Itt a Mikulás, ami igazán a gyermekek kedvenc ünnepe. Mit hozzon a Mikulás, ami igazi ajándék? Nehéz megtalálni a legmegfelelőbb ajándékot a gyerekeknek Mikulásra és karácsonyra. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, ötleteket adni, minden korosztály számára, a legkisebbektől egészen a kamaszokig. Hogy ne csak csokoládéval és cukorkával kedveskedjünk a gyerekeknek, hanem mesekönyvvel, foglalkoztatóval, készségfejlesztővel, vagy ifjúsági regénnyel.
A 3-5-8 perces mesék Mikulásra és karácsonyra című könyvet 3-6 éves gyerekeknek ajánljuk, hogy az advent, a várakozás ideje mindennap egy kicsit ünnepi legyen.

Egy közös mézeskalácssütés, vidám szánkózás, kalandos hógolyócsata vagy egy varázslatos meglepetés a téli erdőben meghitté teszik a Mikulás és a karácsonyvárás izgatott napjait. A közel húsz történet tökéletes választás az adventi időszakra: olvass belőle minden este egyet, és hipp-hopp itt a karácsony!
A könyv minden oldala biztosít minket arról, hogy az egymásra való őszinte odafigyelés és a gyermeki nyitottság a kulcs ahhoz, hogy olyan ünnepünk legyen, amely után minden évben csak vágyakozunk.

A következő két könyv Bartos Erika Bogyó és Babóca sorozatának két új kötete – Bogyó és Babóca ajándéka – Adventi kifestő – Bagolydoktor beteg.
A téli történetből kiderül, hogy bizony az orvosok is megbetegszenek néha! Akárcsak Bagolydoktor, aki épp karácsonykor fázik meg. Ha az adventi kifestőből december minden napján kiszínezünk egy oldalt, Szentestére készen lesz a könyv!
Bogyó és Babóca énekel. A két téli meséből megtudhatjuk, milyen karácsonyi ajándékot hozott a barátainak a titokzatos Csillaglány, és hogyan ünnepelték az erdő kis lakói az év utolsó napját.

Leiner Laura: Ég veled. Újvári Hanna a tinik megszokott életét élte egészen egy évvel ezelőttig, egy családi tragédia azonban mindent megváltoztatott. Most apukájával kettesben tölti a hétköznapokat, és rég nem a korosztályának átlagos problémái foglalkoztatják.
Miután átveszi a tizenegyedikes bizonyítványát, az évzáró után váratlan felkérést kap az igazgatótól: részt vehet egy iskolai versenyen, ahol kiváló matekosként főleg a logikai feladatok megoldásában számítanak rá.

Hanna környezete ragaszkodik hozzá, hogy elmenjen a megmérettetésre, így a Szirtes Gimnázium négyfős csapata elindul az Iskolák Országos Versenyén.
Leiner Laura A Szent Johanna Gimi című ifjúsági naplóregény- sorozatával került be a gyermekeknek író magyar szerzők első tíz helyezettje közé.
Jeff Kinney: Egy ropi naplója 12. – Lépjünk le! A Heffley-család nyaralni, pontosabban telelni megy! Greg Heffley és a családja úgy döntenek, idén nem kérnek a fagyoskodásból és a karácsonyi stresszből, inkább elmennek egy trópusi szigetre lazítani. Pár nap ejtőzés egy paradicsomi szállóban már nagyon ráfér az elcsigázott családra.

Hamar kiderül azonban, hogy ez a paradicsom nem is olyan idilli, mint Heffley-ék hitték. Perzselő nap, gyomorrontás, életveszélyes állatok és még sok más ronthatja el a megérdemelt pihenést. Átvészeli a család a szigeti veszedelmeket, vagy a végére pokol lesz a paradicsomból? Mindezt megtudhatjuk a könyvből.
Lantos Eszter

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41382 online lapszámunk 2. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.