Stílustanácsadás 3. – Milyen színekből építsük fel az alap ruhatárat?

Mint azt már az előző bejegyzésben elmondtam fontos, hogy az alap ruhatár színei harmonizáljanak, ezáltal minden mindennel passzol. Ebből kiindulva még fontos megemlítenem újból, hogy a sötétkék egy jolly joker szín. Ezek után érdemes tudni, hogy hideg vagy meleg színtípusba tartozunk és annak megfelelő semleges színeket választani. Ugyanis a hideg színtípusoknál (tél, nyár) semleges szín a sötétkék, fekete, szürke, fehér, tört fehér. A meleg színtípusoknál (tavasz, ősz) semleges szín a sötétkék, krémszín, bézs, barna. Ezen színek természetesen kiegészíthetőek a színtípusunk színeivel és természetesen mintás (kockás, virágos, csíkos, pöttyös, stb.) ruhadarabokkal is, de nagyon fontos hogy csak akkor, ha ezt tudjuk viselni.

Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy ha pl. Tél típus vagy, akkor van:

Sötétkék, fekete színekben ballonkabát, téli kabát, bőrdzseki.

Sötétkék és fekete blézer, szoknya, elegáns nadrág, vagy két, ill. három részes kosztüm szett és akkor egyben meg lehet oldani a három tételt. Ez az életviteledtől/munkahelyedtől is függ, hogy hány elegáns szettre van szükséged.

Sötétkék és világoskék farmer nadrág.

Fehér top, blúz.

Sötétkék, fekete pulóver, kardigán.

Fekete steppelt mellény.

Ezen felül a télhez és a fenti semleges színekhez passzolóan például piros és királykék, vagy akár ilyen színű mintás blúz, pulóver, kardigán.

Legközelebb a kiegészítők fontosságáról lesz szó!

Addig is, ha segíthetek, Önnek keressen bizalommal az alábbi elérhetőségek egyikén:

Óvári Gabriella szín- és stílustanácsadó

+36/70/426-5898

ovarigabi1985@gmail.com

www.facebook.com/ovarigabriella

https://hu.pinterest.com/szinessikkesstilusos

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.