201 véradó részesült elismerésben a Véradók Napja alkalmából Szentesen

November 17-én pénteken délután került sor a véradók napi ünnepségre a Központi Gyermekélelmezési Konyhán. A Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete, valamint az “Együtt a Véradókért Szentesen” Alapítvány Kuratóriumának elnöke, dr. Molnár Gyula köszöntőjében örömének adott hangot, hogy egyre több a száz és afölötti alkalommal karjukat nyújtó véradó, s immár a legtöbbször vért adó is 170-szeres. Szólt arról, hogy az Alapítvány alaptőkéje 4.500 ezer forint, melynek a kamatát osztják most szét a legalább 30-szoros, és afölötti véradók között.

A jutalmazásra fordított 504 ezer forint része az adó 1%-okból adományozott 191.440 Ft. Megköszönte a rendszeres támogatást az Árpád Agrár Zrt, a Hungerit Zrt, a Közútkezelő Kht és a Legrand Zrt vezetőinek. A Szentesi Sport- és Üdülőközpont fürdőbelépőkkel, ezúttal szauna bérlettel támogatta a véradókat, melyeket dr. Kerekes Valéria gazdasági vezető adott át a legtöbbször karjukat nyújtó jelenlévőknek.

László Sándor 170-szeres véradó veszi át elismerését.

Szekeres Veronika régióigazgató főorvos Szegedről mindig szívesen látogat vissza Szentesre. Ma három megye vérellátásáért felel, azt mondta, hogy megnyugtató, hogy a térségben mindig van elég vérkészítmény, biztonságos a betegek ellátása. A lakosság körében a véradói kedv kiemelkedő, ám így sem könnyű a vérellátásról rendszeresen gondoskodni, mert nagyon sok vérkészítményre van szükség. Kiemelte, mennyire fontos, hogy a gyerekek minél korábbi életkorban ismerkedjenek meg a véradás rendszerével és jelentőségével, hogy amikor már ők is véradóvá válhatnak, szívesen vállalják e nemes cselekedetet. Egyetlen véradással ugyanis három életet lehet megmenteni.

Nagy Mihályné 140-szeres eperjesi véradó, Pro Vita Díj várományos.

A véradók önzetlenségét Szirbik Imre polgármester is megköszönte. A rendszeres véradók a véradással önmagukat sokszorozzák meg – mondta.

Ez alkalommal 9 százszoros, 3 száztízszeres, 5 százhúsz-szoros véradó elismerése mellett Király József 150-szeres és László Sándor 170-szeres szentesi véradókat köszöntötték a szervezők. Véradás szervezésért jutalmat kapott Pintér Etelka, a HSzC Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatója, Kertész Ildikó a helyi kollégium vezetője, Bartucz Andrásné és Varga Klaudia vidéki véradás szervezők.

Király József 150-szeres véradó.

November 24-én az országos véradónapi ünnepségen PRO VITA Díjat vehet át Nagy Mihályné 140-szeres eperjesi véradó, továbbá Lucza János László mindszenti véradás szervező.

Kép és szöveg Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.