Csongrád Megyéből hárman Aranyanyu Díjasok

A Richter Aranyanyu Díj gáláján Dr. Maráz Anikó szegedi orvosnő, ​Sebők Erika szentesi ápolónő és Molnárné Gardi Katalin Makóról is megkapta az egyik legrangosabb nőknek szóló hazai elismerést, a Richter Aranyanyu Díjat.

Az egészségügyi szakdolgozó kategória közönségdíjasa Molnárné Gardi Katalin rajt-cél győzelemmel nyerte el a közönség bizalmát. A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ vezető aneszteziológiai szakasszisztense több mint harminc éve dolgozik az intézményben, munkája az élete. Számára a legfontosabb, hogy a betegek biztonságban érezzék magukat és félelem nélkül éljék meg a beavatkozásokat. „Egy-egy jó szó, biztatás, kézsimogatás elaltatás előtt valóban csodákra képes” – mondja. Miután munkahelyén elvégzi feladatát, lakóhelyén, Földeákon folytatja mások segítését. A településen neve fogalomnak számít, bármikor számíthatnak rá.

A zsűri egészségügyi szakdolgozó kategóriában Sebők Erikát, a szentesi kórház ápolónőjét díjazta. Erika 10 éves volt, mikor pótnagypapájának megígérte, hogy embereken fog segíteni. Harminc éve ápolónő. Hivatásnak tekinti a szakmáját, szerette volna, ha mások is megismerik az ápolónők nehéz, gyakran embert próbáló, számára mégis csodálatos életét. Pár éve kezdte el írni az Ápolónő blogot, mely misszióvá nőtt, példaképpé vált kollégái számára. Sokan belőle merítenek erőt, hogy a pályán maradjanak, sok fiatal – mint a lánya is – ezért lesz ápolónő. Hol humoros, hol megható történeteiből tízezrek töltekeznek.

Az orvos kategóriában a zsűri Dr. Maráz Anikó szegedi onkológus munkáját ismerte el. Anikóról daganatos páciensei csak azt tartják, hogy ő egy világítótorony, biztos pont azon a beteg óceánon, melyen ők hosszasan eveznek. A doktornő hisz az őszinteségben és abban, hogy az orvos-beteg közti kommunikáció az egyik legfontosabb része a gyógyulási folyamatnak. Mindenkivel megtalálja a megfelelő hangot, páciensei számára megnyugtató vele minden találkozás, mert bízhatnak őszinte, emberséges, segítőkész orvosi és emberi támogatásában.

Pál Ildikó

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.